«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Καταπατά τους Συνδικαλιστικούς κανόνες το Προεδρείο της ΕΣΕΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)
Στημένη δημοσκόπηση διενεργεί  το Προεδρείο της ΕΣΕΕ, με σκοπό να «εγκριθούν» οι μεθοδεύσεις του για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Αφού, πρώτα, ακύρωσε στην πράξη τις παλαιότερες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικών Συμβουλίων, θέτοντας το θέμα, αυθαίρετα, μετά τις διαταγές που δέχτηκε από τον ΣΕΛΠΕ, αφού, τόσες μέρες κωφεύει στη νόμιμη πρόταση της ΟΕΣΒΔΕΝ για τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Συλλόγων, τώρα μπορούμε να πούμε ότι ευνουχίζει συνειδητά την συνδικαλιστική δεοντολογία.

Αντικαθιστούν τον συνδικαλισμό με έρευνα, τον ανοιχτό διάλογο με τηλεφωνικό ερωτηματολόγιο, την συλλογική διαδικασία  και απόφαση με γκάλοπ, για να το χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν.

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού και κάθε έννοιας της συνδικαλιστικής νομιμότητας.

Αν υπάρχει αντιπρόσωπος – δεν εννοούμε τους γνωστούς «μπροστινούς» - ο οποίος αποδέχεται να σύρεται το συνδικαλιστικό κίνημα πίσω από τις μεθοδεύσεις ενός Προεδρείου που έχει συμμαχήσει ενάντιά μας με τον ΣΕΛΠΕ, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και των λουκέτων που μας ετοιμάζουν τα κομματικά φερέφωνα της ΕΣΕΕ.
                                                                                            ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ