«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη με αντικείμενο τις προτάσεις για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Κοινή σύσκεψη με την συμμετοχή του προεδρείου του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και τους συλλόγους εκπαιδευτικών λειτουργών και εργαζομένων των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου πραγματοποιήθηκε 25-01-2011 στο Αγρίνιο.

Στην κοινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του προεδρείου του Νομαρχιακού Τμήματος Αιτωλ/νίας της ΑΔΕΔΥ, τα προεδρεία των συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών Αγρινίου, Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δυο νοσοκομεία του νομού.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι προτάσεις για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στην Αιτωλ/νία, αλλά και οι πληροφορίες που υπάρχουν για συγχωνεύσεις και στα νοσοκομειακά Ιδρύματα.
Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν την αντίθεση τους σε ενδεχόμενη κατάργηση σχολικών μονάδων και έκαναν λόγο για «τελειωτικό χτύπημα» σε πολλές τοπικές κοινωνίες, που ήδη μετά τον Καλλικράτη θα υποστούν επιπλέον αφαίμαξη υπηρεσιών και πληθυσμού. Όπως σημειώθηκε με τον καταιγισμό των συγχωνεύσεων και καταργήσεων που προτείνονται θα ερημώσουν πολλές περιοχές ειδικά στην Αιτωλ/νία, ενώ θα μετατραπούν σε «δημόσιους υπάλληλους» οι ιδιοκτήτες των ταξί, που θα αναλάβουν τις μεταφορές των μαθητών.

Στον χώρο της Υγείας, επίσης κρίνεται πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε σκέψη για συγχωνεύσεως νοσοκομείων ειδικά στην Αιτωλ/νία, έναν νομό, που λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει, η δομή και η ενίσχυση των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου θα πρέπει να είναι τα ζητούμενα.
Τονίστηκε ότι απαιτείται η ενίσχυση ειδικά του νοσοκομείου Μεσολογγίου και ζητήθηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για νέους σύγχρονους Οργανισμούς.
Για το θέμα οι σύλλογοι των εργαζομένων στα δυο νοσοκομεία της Αιτωλ/νίας, θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη τις επόμενες ημέρες.

Πηγή : agrinioPRESS
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Δούτσιος