«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Προεδρείο ΕΣΕΕ: "τώρα, κάνουμε ασκήσεις ελιγμού!"

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας
και πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης...εκ δεξιών
του προέδρου της Ν.Δ.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΔ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ μετά τα όσα ακολούθησαν τη μεθόδευσή του για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, με την προσθήκη τάχατες μόνο 2 ακόμη, καταφεύγει σε ελιγμούς αναζητώντας άλλοθι.
Έτσι λοιπόν εμφανίζεται να «υπαναχωρεί» ξαποστέλνοντας το θέμα προς συζήτηση σε διευρυμένο επίπεδο και «ματαιώνοντας» την εξαγγελθείσα κοινή συνεδρίαση με τον ΣΕΛΠΕ την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011.
Η Ομοσπονδία μας (ΟΕΣΒΔΕΝ) σε συνέχεια των προηγουμένων της, με τούτη την ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:
• Τα όσα ανακοινώσαμε, σχετικά με την ΕΣΕΕ και τον ΣΕΛΠΕ, ισχύουν απόλυτα.
• Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι η ΕΣΕΕ πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, κάτω από το φόβο γενίκευσης των αντιδράσεων, μετά τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μας, πράγμα που σωστά προέβλεψε (ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ).
• Δεν έχουμε, επίσης, καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για ελιγμό από πλευράς ΕΣΕΕ και λοιπών (Ε.Σ. Αθήνας) συγγενών, με σκοπό να πέσουν οι τόνοι, για να επανέλθουν στο μέλλον δριμύτεροι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΣΕΕ «απλώνει άδεια για να πιάσει γεμάτα» σχετικά με την Κυριακάτικη Αργία και τους λοιπούς εμποροκτόνους νόμους, τους οποίους στήριξε.
Προφανώς, σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΛΠΕ άλλαξαν τακτική και το «βάρος» των προσπαθειών για την επέκταση του ωραρίου θα πέσει στα Πολυκαταστήματα και τους Μεγαλέμπορους.