«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Γενινή Συνέλευση και εκλογές του Ομίλου φίλων σιδηροδρόμου Δυτικής Στερεάς «Χ. Τρικούπης»

Αγρίνιο, 10-1-2011
Αριθμ. πρωτ. 1/2011

Αγαπητοί φίλοι του Σιδηροδρόμου, σας χαιρετούμε.
Με τον πρόσφατο Νόμο 3891/2010 πρόκειται να διακοπεί η λειτουργία του Σιδηροδρόμου σε πολλά τμήματα του Σιδ/κου Δικτύου σε όλη τη χώρα. Με αυτές τις συνθήκες και ο Προαστιακός Αιτωλοακαρνανίας στη Σιδ. Γραμμή Χ. Τρικούπη (Σ.ΒΔ.Ε.) δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει παρά τα έργα ανακαίνισης που υπό την πίεση του Ομίλου «Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ» και του Γ. Μαυρίκα έγιναν. Όμως το χειρότερο είναι η πρωτοφανής πρόβλεψη ότι πολλές Σιδ/κες Γραμμές που δεν θα λειτουργούν, δικαιούται να τις «αξιοποιήσει» η ΓΑΙΟΣΕ ξηλώνοντάς τες, δηλ. ξεπουλώντας και τις εδαφικές λωρίδες (ιδιοκτησίας ΟΣΕ άνω του αιώνος).
Πρώτη σε προτεραιότητα είναι η δική μας γραμμή μιας και δεν έχει βρεθεί σε κατάσταση λειτουργίας. Έτσι μπορεί να θεωρηθεί άμεσα κατηργημένο δίκτυο και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την εκποίησή της με αποτέλεμα να εξαφανισθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ. Έτσι οι προσπάθειες του Γ. Μαυρίκα (έως το 1998) και του Ομίλου «Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ» (1998-2004), που κινητοποίησαν τη Νομαρχία (Ι. Βαϊνάς) και τους τ. Υπουργούς Χ. Κοκκινοβασίλη και Χρ. Βερελή και ανακαίνισαν την υποδομή με νέες Σιδ. Γραμμές θα ακυρωθούν και θα μας ξεγράψουν από το Σιδ/κό Χάρτη (έγκλημα, που ούτε η Χούντα δεν τόλμησε να διαπράξει). Δυστυχώς, μετά την ανακαίνιση της Σιδ. Γραμμής (δηλ. μετά το 2004) κανένας Δήμαρχος, Νομάρχης, Βουλευτής ή Υπουργός δεν ενήργησε για την λειτουργία έστω του προαστιακού μετρικού Σιδ/μου, που θα κατοχύρωνε τον λόγο της ύπαρξής της. Φυσικό ήταν να φθάσουμε στις σημερινές εξελίξεις, που χαροποιούν τους εχθρούς και τους λασπολόγους του φιλολαϊκού και οικολογικού Σιδ/μου.
Όμως και πάλι οι Φίλοι του Σιδ/μου θα ζητήσουν τη συστράτευση ΌΛΩΝ των πραγματικών αγωνιστών υπέρ του Σιδ/μου και είναι σίγουροι ότι θα αποτρέψουν και πάλι την ενεργοποίηση της από το 1986 παρόμοιας απόφασης του ΟΣΕ (περί εκποίησης της κοινής περιουσίας, που μας άφησε ο Χ. Τρικούπης).
Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση να παραστείτε στην Γεν. Συνέλευση για την εκλογή του νέου Δ.Σ., που θα αγωνισθεί ανυποχώρητα κατά του εγκλήματος, που σχεδιάζουν κατά της Δ. Ρούμελης και κατά των παιδιών μας.
Στην Γεν. Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο το Σάββατο 22 Ιανουαρίου και ώρα         6.30 μ.μ. στο νέο κτίριο του ΤΕΕ (δίπλα στον ΟΤΕ), θα γίνει:
1.    Απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. και συζήτηση θεμάτων, που θα βάλετε.
2.    Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και χωρίς αναβολή εκλογή νέου Δ.Σ.
Για το Δ.Σ.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρυσάνθη Μαυρίκα                    Χρήστος Κατσιμπίνης