«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Τέλος Γενάρη το 30ο Συνέδριο του Ε.Κ. Αγρινίου

 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Γενάρη 2011 θα πραγματοποιηθεί το 30ο Συνέδριο του Ε.ΚΑ.
Στο Συνέδριο θα  γίνει απολογισμός δράσης της απερχόμενης Διοίκησης , θα συζητηθεί η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα και το νέο πλαίσιο δράσης  του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για την επόμενη τριετία. Επίσης θα εκλεγεί η Εφορευτική Επιτροπή  που θα πραγματοποιήσει τις αρχαιρεσίες  για τα νέα όργανα του Ε.Κ.Α.
Το Συνέδριο συνέρχεται σε κρίσιμη περίοδο για την εργατική τάξη  και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ης περιοχής. Η πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση πλήττει όλους τους εργαζόμενους.  Μεγαλώνει η φτώχεια , η ανεργία , οι απολύσεις, καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, χτυπιέται η κοινωνική ασφάλιση και η υγεία , επιχειρείται κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ιδιωτικοποιείται όλο και περισσότερο η υγεία και η παιδεία  ενώ παράλληλα δίνονται νέα κίνητρα και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο .
Κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιείται το 30ο Συνέδριο και καλούνται οι αντιπρόσωποι και το συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής  να εξετάσει τη δράση του και να βάλει νέους στόχους δράσης , για να συμβάλλει κι αυτό στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Το Δ.Σ.