«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ EMILEON!



Ένας Βασίλης Παπακωνσταντίνου απ’ τα παλιά, ο ίδιος Βασίλης με την ίδια δυναμική του ερμηνεία, «Σαράντα χρόνια έφηβος κοντά μισόν αιώνα…» ξεσήκωσε τους θαμώνες του EMILEON café – bar – bistro χτες το βράδυ στο Αγρίνιο.
Μαζί του η Τάνια Κικίδη με την ιδιαίτερη χαρακτηριστική φωνή της πρόσθεσε όμορφα χρώματα σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι.
Δεν είναι μικρό πράγμα να βλέπεις στις εκδηλώσεις ανθρώπων που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ποιότητα, την υψηλή αισθητική απαίτηση, μια έκδηλη ικανοποίηση μέσα απ’ την ψυχική τους ανάταση. Αυτή είναι η ομορφιά της δημιουργίας, αυτή είναι η πεμπτουσία της τέχνης. 
Γεμάτη ασφυκτικά η αίθουσα και πάρα πολλοί παρέμειναν απ’ έξω, αν και γνώριζαν ότι δεν ήταν δυνατόν ν’ ακούσουν από κοντά τον αγαπημένο τους τραγουδιστή.
Η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα μάτια όλων για το πραγματικά προσεγμένο και άριστα δομημένο μουσικό πρόγραμμα.
Τέτοιες ποιοτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις λείπουν απ’ την περιοχή μας. Καιρός ήταν ν’ ανοίξει ένας νέος κύκλος παρουσιών αξιόλογων ερμηνευτών και μουσικών κόντρα στα ρεύματα βαρβαρότητας της εποχής μας.
Το ποιοτικό τραγούδι, πάντα ήταν κι είναι ισχυρό όπλο ενάντια στα ρηχά μεθοδεύματα, όσων δεν επιθυμούν ν’ ακούγονται αληθινά μηνύματα, να ζωγραφίζονται αξίες ζωής, ενάντια σ’ όσους δεν επιθυμούν σκεπτόμενους ανθρώπους, ανθρώπους του προβληματισμού,  της τέχνης, του πολιτισμού.

Καιρός είναι λοιπόν και τούτος ο τόπος, ο τόπος μας ν’ αναδείξει απ’ τα κατάβαθα της ψυχής του τις πραγματικές του αξίες. Καιρός το ρηχό, το σκόπιμα πλασαρισμένο, να υποβιβαστεί στο επίπεδο που του αρμόζει. Σ’ αυτές τις σκληρές εποχές των ανακατατάξεων μας μένει ν’ αντιπαρατάξουμε το γνήσιο, το όμορφο και το αληθινό!
Η κρησάρα του καιρού δονίζεται
και κάθε σκύβαλο κατακρημνίζεται!