«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Αγρινίου

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου «ΑΝΕΣΙΣ» έγινε την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι,  η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Αγρινίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και παρισταμένου του Σεβασμιωτάτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου.
Στους σύντομους χαιρετισμούς τους τόσο ο Δήμαρχος κ. Π. Μοσχολιός, όσο και
οι επικεφαλείς της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου κ. Δημήτριος Σταμάτης και κ. Βασίλειος Νικάκης, ανάμεσα στ’ άλλα είπαν:

Π. Μοσχολιός (Δήμαρχος):
«Με την σημερινή μας ορκωμοσία, ξεκινάμε και τυπικά την πορεία για το νέο μας δήμο, το νέο μεγάλο Δήμο Αγρινίου.
Η πορεία αυτή έχει ξεκινήσει νωρίτερα, όταν σχεδιάσαμε και με τις ενέργειές μας και τις παρεμβάσεις μας καταφέραμε να δημιουργήσουμε τον 15ο σε πληθυσμό Δήμο της χώρας.

Είναι χρέος όλων μας, αιρετών και εργαζομένων στο Δήμο, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να είμαστε όχι απλά δίπλα στον πολίτη, αλλά μαζί με τον πολίτη, αλληλέγγυοι, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του και ενισχύοντάς τον στις οικονομικές και πνευματικές δραστηριότητές του»

 Ανέβηκαν στο βήμα και απηύθυναν χαιρετισμούς στη συνέχεια, οι επικεφαλείς  της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου κ. Δημήτριος Σταμάτης και κ. Βασίλειος Νικάκης.

Ο κ. Δημήτριος Σταμάτης, αφού  αναφέρθηκε σε μια ρήση του Ουμπέρτο Έκο περί δημοκρατίας, απευθυνόμενος προς την ηγεσία του δήμου, ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε: «Θα σταθούμε πλάι σας και απέναντί σας, πλάι στις αποφάσεις που θα πάρετε προς όφελος των δημοτών, της δημοκρατίας, της λειτουργίας του νέου διευρυμένου δήμου Αγρινίου,  απέναντι σ’ εκείνες που εμείς πιστεύουμε ότι, θα είναι εις βάρος, θα είναι σε κάποιο σημείο αποφάσεις οι οποίες δε θα διευκρινίζονται πλήρως,  οι οποίες θα αντίκεινται σε μια ιδεολογία που έχουμε για τα πράγματα…»
Βασίλειος Νικάκης:
«Εμείς, από τη θέση μας, τη μόνη υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι θα υπερασπιστούμε με δυναμική και αγωνιστική πολιτική τα συμφέροντα του λαού του δήμου, των συμπολιτών μας και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης που δυστυχώς καλείται να πληρώσει ο λαός κι όχι αυτοί που τη δημιούργησαν»!
Τελειώνοντας τις ομιλίες τους ο Δήμαρχος κ. Π. Μοσχολιός, ο κ. Δημήτριος Σταμάτης και κ. Βασίλειος Νικάκης, υπέγραψαν με τη σειρά το πρωτόκολλο ορκωμοσίας, για να ακολουθήσουν οι σύμβουλοι.
Υπογράφουν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας ο κ. Δημήτρης Σταμάτης
ο κ. Βασίλης Νικάκης
Και οι δημοτικοί σύμβουλοι ο κ.Ευθύμιος Ράπτης
ο κ. Γρηγόρης Ζήσης

ο κ.Χρήστος Κορδολαίμης

ο κ.Χριστόφορος Παπαϊωάννου κ.α.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και περιφερειακοί σύμβουλοι της Π. Δ. Ελλάδας ήταν εκεί και ο κ. Σάββας Αυγέρης.
Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η βουλευτής κα Σοφία Γιαννακά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Γενικός Γραμματέας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Νομάρχης Αιτ/νίας κ. Θύμιος Σώκος
Ο πρώην Δήμαρχος και βουλευτής κ. Γιάννης Βαϊνάς, ο Δήμαρχος Αρακύνθου κ. Απόστολος Ντζάνης, Παρακαμπυλίων κ. Λάμπρος Παπαθανασίου, ο Δήμαρχος Παραβόλας κ. Βασίλειος Καπέρδας, ο Δήμαρχος Αγγελοκάστρου κ. Σωτήριος Ρουσογιάννης, ο Δήμαρχος Θεστιέων κ. Δημήτριος Τραπεζιώτης,
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Πάνος Κατσούλης, ο Δήμαρχος Φυτειών κ.  Παναγιώτης Τζαχρήστας, ο Δήμαρχος Αστακού κ. Παναγιώτης Στάικος,
 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής , ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Κώστας Ρόκκος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ανδρέας Ζώης…
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, Σωμάτων Ασφαλείας, Αρχών και Φορέων της περιοχής και αρκετοί δημότες του νέου Δήμου Αγρινίου.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας