«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΝΑΙ στα …πάντα όλα!

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τις ψήφους της συμπολίτευσης, υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2011. Συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία 298 βουλευτές, από τους οποίους 156 ψήφισαν ΝΑΙ και 142 ΟΧΙ.
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ψήφισαν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ. Οι κ.κ. Πάνος Κουρουμπλής, Θάνος Μωραϊτης, Ανδρέας Μακρυπίδης και η κα  Σοφία Γιαννακά, μετά από πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή, στην διαδικασία της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2011.
ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ψήφισαν οι βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας
 Οι κ.κ. Δημήτρης Σταμάτης, Μάριος  Σαλμάς, και Κώστας Καραγκούνης. Καταψήφισαν τους προϋπολογισμούς των Υπουργείων, υπερψήφισαν όμως τον προϋπολογισμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ψήφισε ο βουλευτής του Κ.Κ. Ελλάδας κ. Νίκος Μωραΐτης.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές, εσείς της συμπολίτευσης που ψηφίσατε ΝΑΙ και που παλιότερους πιο ήπιους προϋπολογισμούς για το λαό, που ποτέ δεν ήταν φιλολαϊκοί αλλά απλά …υποφερτοί τους καταψηφίζατε!
Πότε πράττατε σωστά, τότε η τώρα;
Γιατί να μην κρυβόμαστε, όποιο κόμμα είναι στην εξουσία, εξαναγκάζει τους βουλευτές του, θέλουν δε θέλουν να λένε ΝΑΙ…τα ίδια και τα ίδια χρόνια τώρα!
Με ρώτησε μετά την ψηφοφορία, ένας δικός μου άνθρωπος, ο Θοδωρής: «Έχουμε Δημοκρατία, όποιος διαφωνεί και καταψηφίζει διαγράφεται;»
Δεν είμαι πολιτικός, δεν του απάντησα…μήπως μπορεί κάποιος από σας να του απαντήσει;
Α και κάτι άλλο, κυρίες και κύριοι βουλευτές, άστοχη τουλάχιστον επικοινωνιακά, η αποστολή ευχητήριων καρτών για ένα «ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2011»
Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία!
Που έγραφε και ο αείμνηστος στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου!!
Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία!
…ΛΑΟΣ  - ΔΝΤ …ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!!!
Όταν ο Λαός μπορέσει και βρει… τον άλλο δρόμο και με σιγουριά τον περπατά, εμείς απλά, ίσως δε θα έχουμε τέτοιους λόγους Αντίστασης. Θα υποκλιθούμε μπροστά του και θ’ αυτοπαροπλιστούμε στο απάνεμο λιμάνι της εφεδρείας, στο «Με το όπλο παρά πόδας» επιθυμητό απάγκιο της ιστορίας, μέχρι τότε θα είμαστε ΕΔΩ!

Όπως τελειώνουν τα παραμύθια… Εσείς ζήσατε μέχρι τώρα καλά, (αύριο ποιος ξέρει τι ξημερώνει ) και καλύτερα αυτές τις μέρες, θα ζήσετε! Κυρίες και κύριοι βουλευτές.
Ο Ελληνικός Λαός ξέρετε πραγματικά πως ζει;

Δημήτρης Ντόκας