«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Εγκαινιάζεται σήμερα ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Μονοδένδρι της Λεπενούς

Εγκαινιάζεται σήμερα (Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010) στις 11:00 το πρωί, ο Χώρος  Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας του νομού Αιτωλοακαρνανίας (Θέση Μονοδένδρι, τοπικού διαμερίσματος Λεπενούς του Δήμου Στράτου).
Το έργο με πλήρες τίτλο: «Κατασκευή χώρου Υγειονομικής ταφής Απορριμμάτων 2ης Γεωγραφικής ενότητας, Αποκατάσταση χωματερής Θέρμου και Κατασκευή σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Θέρμου» είναι συνολικού προϋπολογισμού: 7.769.213,93 ευρώ.
Δημοπρατήθηκε στις 6 Ιουλίου 2006 και η σύμβαση υπεγράφη στις 21 Μαρτίου 2007.
Πρόκειται για την Κατασκευή του χώρου Υγειονομικής Ταφής μη επικινδύνων Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) στην ευρύτερη Περιοχή Αγρινίου, (θέση Μονοδένδρι του Δήμου Στράτου) που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διάθεσης των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται στην 2η διαχειριστική ενότητα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και πιο συγκεκριμένα των Δήμων: Αγγελοκάστρου, Αγρινίου, Αρακύνθου, Νεάπολης, Στράτου, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων, Θεστιέων, Παναιτωλικού, Ινάχου, Αμφιλοχίας, Μενιδίου, Φυτειών.
Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.
Χρηματοδότηση: Ταμείο Συνοχής
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Μονάδας:
Η συνολική διαθέσιμη έκταση για το έργο ανέρχεται σε 347.788,41 μ2 .
Το γήπεδα κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α . καταλαμβάνει περί τα 125 στρέμματα .
Από αυτά τα 60 στρέμματα (45 για την διάθεση απορριμμάτων και 15 στρέμματα για τους βοηθητικούς χώρους των έργων υποδομής) θα χρησιμοποιηθούν σε πρώτη φάση για την διάθεση των απορριμμάτων που παράγονται στους πιο πάνω Δήμους.
Με την ίδια εργολαβία κατασκευάστηκε στο Δήμο Θέρμου σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων και έγινε επίσης η αποκατάσταση της χωματερής.