«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Για το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο για τους αυτοαπασχολούμενους

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ  Γ.Σ.Ε.Ε

Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ. 26410 22 325 FAX: 26410 46515 email : ekagrin@otenet.gr

 

Αγρίνιο    7 / 11/ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου καταδικάζει το απαράδεχτο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Μάλιστα τη νέα φοροληστεία η Κυβέρνηση επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει στο όνομα της " φορολογικής δικαιοσύνης", την ίδια στιγμή που συνεχίζει τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες και τους βιομήχανους. 

            Η κυβέρνηση τολμά να αξιοποιεί τη γνωστή μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού πιάνοντας στο στόμα της τους μισθωτούς. Προσπαθεί να τη βγάλει καθαρή κρύβοντας ότι...

μισθωτοί και μικροί επαγγελματίες συνεχίζουν να πληρώνουν άδικους φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ που καμία κυβέρνηση δεν κατήργησε, συνεχίζουν να πληρώνουν την ακρίβεια στα καύσιμα, στην ενέργεια και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, συνεχίζουν να πληρώνουν την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Σήμερα, η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει τους εργαζόμενους για να δικαιολογήσει την επίθεση της στους επαγγελματίες, αύριο θα τους κλείνει το μάτι για να μην αυξηθεί ο βασικός μισθός, αφού ύπουλα συνδέει τη φορολογία τους με αυτόν.

            Ο κοινωνικός αυτοματισμός δε θα περάσει. Μαζί, εργατική τάξη και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που με χίλιους δυο τρόπους τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

ΤΟ Δ.Σ.

***

Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Για τη διώξη του Παλαιστίνιου διαδηλωτή στην Αθήνα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ  Γ.Σ.Ε.Ε

Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ. 26410 22 325 FAX: 26410 46515 email : ekagrin@otenet.gr

 

Αγρίνιο    7 / 11/ 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τρομοκρατία δε θα περάσει- των λαών η πάλη θα την σπάσει

 

Το Ε.Κ.Α καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την απαράδεκτη  δίωξη  του Παλαιστίνιου  διαδηλωτή  στην Αθήνα,  επειδή ύψωσε τη σημαία της Παλαιστίνης μαζί  με τη σημαία της Ελλάδας!

Πρόκειται για μεθόδευση από τη μεριά της Κυβέρνησης , θέλοντας  να τρομοκρατήσει  όσους  διαδηλώνουν  αυτές τις μέρες  για το αυτονόητο , να σταματήσει  τώρα το μακελειό , για το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού  να έχει πατρίδα στα σύνορα του 1967 και  όσους θέλουν να είναι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Η κυβέρνηση της  Ν.Δ. , πιστή  στο δρόμο  Ε.Ε.- ΝΑΤΟ ,  παίρνοντας θέση  μαζί με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και το μακελάρη σφαγέα χιλιάδων μικρών παιδιών, προχωρά σε απροκάλυπτα  ψέματα , καλλιεργώντας  fake news και όταν αυτά  αποτυγχάνουν  προχωρά  σε διώξεις  όσων αγωνίζονται , όσων στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού.

Όλοι αυτοί ,  που βαφτίζουν τρομοκράτες  όσους αγωνίζονται,  παίρνουν απάντηση  από τα ποτάμια  λαού σε όλον τον κόσμο που διαδηλώνουν για Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Δίνουμε απάντηση κλιμακώνοντας το επόμενο διάστημα τον αγώνα μας  για ειρήνη και λευτεριά ,  παίρνοντας μέρος στις εκδηλώσεις του Ε.Κ.Α. για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί – Είναι το ΝΑΤΟ- Ε.Ε. και Ισραηλινοί.

 

ΤΟ Δ.Σ.