«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Ε. Κ. Αγρινίου: Να δυναμώσει η αλληλεγγύη για να μην περάσει η δίωξη της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη για να μην περάσει η δίωξη της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ

            To E.K.A. και τα σωματεία μέλη του, εκφράζουν την αλληλεγγύη  τους  και   καταγγέλλουν στην εργατική τάξη της περιοχής τη συνέχεια των διώξεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων, τη φορά αυτή ενεργοποιώντας το νόμο «Χρυσοχοΐδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, παραπέμποντας σε δίκη την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου που εκδικάζεται την Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023.

          Είναι ξεκάθαρο ότι...

η ύπαρξη και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει όλο το περασμένο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται.

          Για την προώθηση με ακόμη μεγαλύτερη ένταση της πολιτικής που τσακίζει την εργατική τάξη και το λαό, προηγείται πάντα η κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

          Να γιατί «ξέθαψαν» όλο το νομικό οπλοστάσιο και τους τρομονόμους ώστε με επικίνδυνες πρακτικές να φιμώσουν όσους αντιστέκονται στο σφαγείο και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη.

          Να γιατί «ξέθαψαν» τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το 2020, στήνοντας «διαδηλωτοδικείο» για όσους τις οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτές μαζικά.

          Τα Συνδικάτα έχουν ήδη δείξει την αλληλεγγύη τους σε όσους εργαζόμενους σέρνουν σε δικαστήρια και θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας-ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι.

 

 

Αγρίνιο 13/11/2023