«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Α.Σ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Οι υπουργοί πάνε και έρχονται ο αυταρχισμός της κυβέρνησης για την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής μένει!

Οι υπουργοί πάνε και έρχονται ο αυταρχισμός της κυβέρνησης για την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής μένει!

Ο νέος υπουργός παιδείας δεν κατάφερε να πρωτοτυπήσει. Μετά την Kεραμέως που έσυρε έξι φορές τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες στο δικαστήριο για να βγάλει παράνομες τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις,ακολούθησε και ο ίδιος την ίδια πεπατημένη. Η μεγάλη «μεταρρύθμιση» που έφερε ο «ψηφιακός υπουργός»είναι από την αίθουσα 1 του κτιρίου 5 του κτηρίου της Ευελπίδων που καταδικαστήκαμετις 6 προηγούμενες φορές να μεταφερθεί η ίδια κακοπαιγμένη παράσταση στην αίθουσα 2 του ίδιου κτιρίου!!!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με το ίδιο μοτίβο επαληθεύοντας για μία ακόμα φορά το σύντομο ανέκδοτο «η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη»...

Η επίδοση της αγωγής έγινε 11:10 το πρωί στα γραφεία της ομοσπονδίας, 13:00 δικαστήκαμε και μέχρι το βράδυ είχε βγει η καταδικαστική απόφαση. Δεν προλάβαμε καν να ενημερωθούμε για το περιεχόμενο της αγωγής, η δικηγόρος της ομοσπονδίας πρόλαβε να τη διαβάσει διαγώνια, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ πρόλαβαν οριακά να παρευρεθούν στο δικαστήριο, η δικαστικός ενημερώθηκε για την υπόθεση και ορίστηκε λίγα λεπτά πριν τη δίκη. Αίσχος!!!

Η κίνηση αυτή του υπουργείου δείχνει πανικό. Το σύνολο των εκπαιδευτικών είναι απέναντι στην αντιδραστική αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και ο μόνος τρόπος να την επιβάλλει η κυβέρνηση είναι μέσω των δικαστικών αποφάσεων και του αυταρχισμού. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι εγκύκλιοι των δύο τελευταίων γενικών γραμματέων του Υπουργείου που βαφτίζουν παρακώλυση τη συμμετοχή στην απεργία για να απειλήσουν τους εκπαιδευτικούς, αλλά και η απαράδεκτη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού.

Για μία ακόμα φορά οι νομικοί του Υπουργείου ζήτησαν από το δικαστήριο να κριθεί η απεργία πολιτική και παράνομη επειδή στρέφεται ενάντια σε έναν ψηφισμένο νόμο του κράτους. Πρακτικά υπουργείο και κυβέρνηση επιμένει να καταργηθεί το απεργιακό δικαίωμα από τους δημοσίους υπαλλήλους αφού όλα μας τα δικαιώματα που διεκδικούμε μέσω των απεργιών, από τους μισθούς μέχρι το ωράριο εργασίας είναι νόμοι του Κράτους, που είναι και ο εργοδότης μας. Μετά την ανεκδιήγητη πρώην υπουργό και ο δήθεν «εκσυγχρονιστής» και«δημοκρατικός»νυν υπουργός αναπολεί τις μαύρες εποχές της πλατείας Κλαυθμώνος.Τον ενημερώνουμεότι το απεργιακό δικαίωμα κερδήθηκε από τους δημοσίους υπαλλήλους με αίμα σε πολύ πιο δύσκολες εποχές από τη σημερινή και δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν περαστικό από το υπουργείο ούτε με κανένα «ανεξάρτητο» δικαστήριο.

Οι εκπαιδευτικοί θα απαντήσουμε μέσα από τα σωματεία μας με τον ανυποχώρητο αγώνα μας για τα μπλοκάρουμε την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Το δίκιο του αγώνα μας, η συμπόρευση μας με τους γονείς και τους μαθητές είναι αυτά που νομιμοποιούν τις κινητοποιήσεις μας. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Θα συνεχίσουμε μέχρι να μπλοκάρουμε το εκπαιδευτικό έκτρωμα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση.

2/11/2023