«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΤΣΗΣ ΕΓΡΑΨΕ… «Μπαγιαντέρας - Δημήτρης Γκόγκος»!!!

ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΟΓΚΟ (ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑ)!!!

Συγγραφέας του βιβλίου «ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑΣ Δημήτρης Γκόγκος / Προπολεμική περίοδος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μετρονόμος», είναι ο Ανέστης Μπαρμπάτσης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα!
Ο Ανέστης Μπαρμπάτσης γεννήθηκε το 1976 στο Αγρίνιο. Μεγαλώνοντας μέσα σε ακούσματα λαϊκής και δημοτικής μουσικής, σε ηλικία 12 ετών, ξεκινά να παίζει μπουζούκι. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής, τα οποία ολοκληρώνει αργότερα με την απόκτηση πτυχίου. Από το 1994 εργάζεται ως μουσικός και από το 2002 διδάσκει μπουζούκι στο δημόσιο σχολείο (Μουσικό Σχολείο Πειραιά). Είναι πτυχιούχος του... Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πατρών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα Μουσικές τέχνες – Ελληνικές μουσικές παραδόσεις – Ερμηνεία και Εκτέλεση στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και αυτό το διάστημα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο τμήμα.

Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 2016, (Το πρώιμο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, Fagotto), ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε προσωπικό δίσκο με τον ομώνυμο τίτλο (Violins productions). Είχε την ιδέα και είναι συνδημιουργός του ντοκιμαντέρ για το μπουζούκι με τίτλο Σπασμένος Ήχος (Foss production 2022).

Περισσότερα ΕΔΩ: https://www.ogdoo.gr/politismos/vivlio/diavasame-anestis-barmpatsis-mpagianteras-dimitris-gogkos-metronomos

Κι ακόμα περσότερα ΕΔΩ: https://www.facebook.com/anestis.barbatsis

 

ΥΓ: «ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ» www.prototypia.gr Με Υπέρτατη Συγκίνηση και Απερίγραφτη Ικανοποίηση «Προσέγγισα… το Αξιόλογο Βιβλίο» του παλιού μου Συνεργάτη και Φίλου του Αγρινιώτη Ανθρώπου του Πολιτισμού… Του Ανέστη Μπαρμπάτση!!! ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑΣ Δημήτρης Γκόγκος / Προπολεμική περίοδος»!!!

 

Αυτό που Έγραψα παλιά... Ίσως δεν το ήξερες… ΑΝΕΣΤΗ!  ΣΑΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ:

 Ήταν ο Μπαγιαντέρας!!

http://www.prototypia.gr/2011/12/blog-post_9615.html

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΑΝΕΣΤΗ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ… ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ!!!

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ… ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΕΡΙΖΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!!!

Δημήτρης Ντόκας Δημοσιογράφος - στιχουργός