«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα για την επιβίωσή μας, μας στέλνει στα αγροτοδικεία»

Σε ένα ακόμα αγροτοδικείο, την Τρίτη 7 Μάρτη, σέρνονται αγρότες του νομού μας, που πρωτοστάτησαν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Κοτοπούλης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τόσο τις δικές της, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, που μας έστελνε στα αγροτοδικεία το 2019, με αφορμή τις τότε κινητοποιήσεις.

Αντί να δώσουν απαντήσεις στα βασικά αιτήματά μας, που παλεύουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας μας, για μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές για να μας μένει εισόδημα, προστασία της παραγωγής μας με αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, μας πάνε στα δικαστήρια.

Αυτό που θέλουν είναι να μένουμε θεατές και χειροκροτητές όσο μας τσακίζουν, «σφάξε με, Αγά μου, να αγιάσω». Τα αγροτοδικεία φανερώνουν την υποκρισία και την κοροϊδία της κυβέρνησης και των βουλευτών της στο νομό, που το τελευταίο διάστημα διαφημίζουν, τα «καλά» που μας έκαναν με την πολιτική τους, εμφανιζόμενοι ξανά ως «σωτήρες».

Αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν τους αγώνες μας ή θα αποπροσανατολίσουν την αγροτιά, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μας πεισμώσουν ακόμα περισσότερο.

Γελασμένοι θα μείνουν και οι σημερινοί κυβερνώντες, όπως και όλοι οι προηγούμενοι. Ο οργανωμένος αγώνας, αυτός που έφερε αποτελέσματα μέχρι σήμερα, είναι αυτός που τους τρομάζει, γι’ αυτό τον βάζουν στο στόχαστρο.

Στο πρόσωπο των συναδέλφων, δικάζεται κάθε αγρότης και κτηνοτρόφος του νομού!

Ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε πολλά πράγματα, όταν κινδυνεύει η γη μας, τα σπίτια μας και η παραγωγή μας! Δεν κάνουμε πίσω, συνεχίζουμε με πιο μαζικούς, πιο αποφασιστικούς αγώνες στους δρόμους, με τους Αγροτικούς Συλλόγους δυνατούς, μαζικούς!