«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΝΕΚΡΟΙ ΑΛΛΟΙ 4 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

ΝΕΚΡΟΙ ΑΛΛΟΙ 4 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Το 2023 μετράμε ήδη πολλούς νεκρούς εργαζομένους, αλλά η μαύρη λίστα δεν τελειώνει ποτέ...

Στις 7/3 χειριστής μηχανήματος λατομείου στην Καβάλα έπεσε από γκρεμό 150 μέτρων κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και έχασε τη ζωή του.

Στις 8/3, ένας συνάδελφός μας στην Τρίπολη καταπλακώθηκε από ξύλα κάνοντας οικοδομικές εργασίες μιας νέας φαρμακοβιομηχανίας.

Στις 11/3 άλλος ένας συνάδελφος μας έχασε τη ζωή του στην Χαλκίδα, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο κενό και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Στις 15/3, συνάδελφος 27 χρονών στην Σίνδο, καταπλακώθηκε από φορτίο που είχε πάει να παραλάβει.

Στις 18/3 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη Λάρισα νοσηλεύεται μετά από χειρουργείο στο κεφάλι, 48χρονος εργαζόμενος σε εργοστάσιο αλουμινίου της πόλης, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά το πρωί του Σαββάτου, στην προσπάθειά του να ξεμπλοκάρει ένα μηχάνημα που είχε κολλήσει την ώρα της δουλειάς του.

Στους χώρους εργασίας οι εργοδότες αδιαφορούν για τα βασικά προβλήματά μας, μας πληρώνουν ψίχουλα, ενώ μας πιέζουν για περισσότερη δουλειά, χωρίς να λαμβάνουν ούτε ένα μέτρο ασφαλείας. Η εντατικοποίηση και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας που επιβάλει η Εργοδοσία και η ανυπαρξία των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες εργατικά δυστυχήματα/εργοδοτικές δολοφονίες κάθε χρόνο. Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας είναι σαν τις ιατρικές μάσκες το πρώτο δίμηνο της πανδημίας: Δυσεύρετα στην καλύτερη περίπτωση.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

            Το πρόσφατο πολύνεκρο σιδηροδρομικό τροχαίο στα Τέμπη έδειξε το αποτρόπαιο πρόσωπο των ιδιωτικοποιήσεων: δολοφονίες, αρπαγή δημόσιου πλούτου, επίθεση στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των φτωχών. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οφείλουμε να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και μάλιστα το πιο σημαντικό, το δικαίωμα στη ζωή. Η αρχή έγινε με την απεργίες στις 8 και 16 Μάρτη. Να τελειώνουμε με τους δολοφόνους της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με επιτροπές αγώνα, σωματεία, συναδελφική αλληλεγγύη και αγωνιστική αποφασιστικότητα να σταματήσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλουν. Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις, απεργίες να ανατρέψουμε την άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους αντεργατικούς νόμους.

 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. 2310265730, antepithesitonergazomenon.blogspot.com

email: antepithesitonergazomenon@gmail.com

 

***

Αιφνίδιο λουκέτο στο εργοστάσιο της Tupperware:

 

  ΟΧΙ άλλοι απολυμένοι στο βωμό του κέρδους


Σε οριστικό λουκέτο προχώρησε η Διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα, όσον αφορά τον τομέα της παραγωγής, πετώντας πάνω από 115 εργαζόμενους στο δρόμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν το σύνολο του προσωπικού είναι γυναίκες ηλικίας άνω των 50-55 ετών πράγμα που το κάνει οριακά αδύνατον να βρουν εργασία κάπου αλλού στη Θήβα. Πρόκειται επίσης σε αρκετές περιπτώσεις για ζευγάρια εργαζομένων όπου δεν στερείται ένας μισθός από την οικογένεια (που από μόνο του κάνει την επιβίωση του νοικοκυριού πραγματικό άθλο στις σημερινές τιμές και συνθήκες) αλλά το σύνολο του εισοδήματός της. Μάλιστα, η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για μία αιφνιδιαστική κίνηση «καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα».