«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Ο Ι.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η μη σωστή και ορθολογική αξιολόγηση των πραγματικών ελλείψεων για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρούς στο Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας και στις δύο νοσηλευτικές μονάδες είναι φανερή.

Στην (Γ4α/Γ.Π.οικ.14830/08-03-2023) προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών/οδοντιάτρων Ε.Σ.Υ από το Υπουργείο Υγείας, από τις 850 θέσεις δόθηκαν 4 στο Αγρίνιο και 5 στο Μεσολόγγι.

«Χαιρετίζουμε» την προκήρυξη και την προσπάθεια κάλυψης των κενών θέσεων από το Υπουργείο Υγείας αλλά χρειάζεται άμεση ενίσχυση το Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας σε τμήματα όπως η ΜΕΘ, η Παθολογική, η Χειρουργική και το ΤΕΠ.

Ζητάμε την άμεση προκήρυξη των κενών στη ΜΕΘ, στη Παθολογική, στη Χειρουργική και στο ΤΕΠ ώστε να εξασφαλιστεί στο ελάχιστο η λειτουργία τους...

Πάγιο αίτημά μας παραμένει η προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας.

Όταν όμως οι θέσεις είναι λιγότερες να υπάρχει σωστή ιεράρχηση, ώστε να μην καταφεύγουμε σαν λύση στη μετακίνηση γιατρών από την ΠΦΥ με αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή της.

Επίσης την πλήρη απομόνωση όλων όσων που χωρίς θεσμικό-ουσιαστικό ρόλο παρεμβαίνουν και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν κακό στη δημόσια υγεία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου καταγγέλλει επίσης την κωλυσιεργία στην έγκριση της έναρξης δημιουργίας του Αιμοδυναμικού τμήματος. Ενός τμήματος που όλοι έχουν αποδεχτεί ότι είναι καίριας σημασίας για την περιοχή.

Θα πρέπει όλοι να το καταλάβουν ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου θα είναι πάντα παρών και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Υγεία της περιοχής ευθύνης του και δεν θα ανεχτεί συμπεριφορές και ενέργειες που δεν προάγουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου σύμφωνα με Ν.4512/2018 άρθρο 292,άρθρο 298 και άρθρο 299 ζητάει άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς ως το κατεξοχήν αρμόδιο όργανο σύμφωνα κείμενη νομοθεσία.

 

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                         

                   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ                                ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΩΣΣΑΣ