«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για τα αγροτοδικεία


Ανακοίνωση-καταγγελία της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, για τα αγροτοδικεία που στήνονται ξανά, όπου δικάζεται, μεταξύ άλλων αγροτοσυνδικαλιστών, ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο νομό

«Οι αγρότες δεν θα το βάλουν κάτω, όσα αγροτοδικεία κι αν κάνουν οι κυβερνήσεις!»

Η απαράδεκτη ενέργεια, που πρέπει να καταδικαστεί από κάθε αγρότη, κτηνοτρόφο και συνολικά το λαό του νομού, έχει τη σφραγίδα τη σημερινής κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Το αγροτοδικείο, της Τρίτης 7 Μάρτη, είναι δίωξη που άσκησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για κινητοποιήσεις του 2019 και τις συνεχίζει η σημερινή της ΝΔ.

Το κράτος φαίνεται ότι έχει συνέχεια και λειτουργεί κανονικά, διώκοντας τους αγρότες που διεκδικούν να μείνουν στα χωράφια και στα χωριά τους, αλλά όχι για την ικανοποίηση των βασικών τους απαιτήσεων.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, αντιμετωπίζουν για μια ακόμη φορά την αναλγησία και την εχθρότητα των κυβερνήσεων, που δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, αφού σταθερά με όλα τα μέσα και τα εργαλεία, στηρίζουν τους μεταποιητές βιομήχανους, τους εξαγωγείς, τις τράπεζες, έναντι των συμφερόντων των αγροτών.

Αξιοποιούν τους νόμους που οι ίδιες οι κυβερνήσεις ψηφίζουν, ώστε η δικαιοσύνη να βάζει στο στόχαστρο τον «εχθρό λαό».

Καλούμε κάθε αγρότη, κάθε κτηνοτρόφο, συνολικά το λαό του νομού, να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση των κυβερνήσεων διαχρονικά και να κάνει την επιλογή να σταθεί απέναντί τους, δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού και στις επερχόμενες εκλογές.

Καλούμε το λαό του νομού, ψηφίζοντας αγωνιστές που είναι σάρκα από τη σάρκα του λαού, αγωνιστές που βρέθηκαν πλάι του σε κάθε στιγμή, να δείξει την αντίθεση του σε τέτοιες ενέργειες που επιδιώκουν να χτυπήσουν το δικαίωμά του να αγωνίζεται και να διεκδικεί.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού δεν κάνουν πίσω, οι αγώνες δεν καταστέλλονται!

 

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας