«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΜΑΡΤΗ - Μεγάλες οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις πόλεις της Δ. Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. 

Στο Αγρίνιο, διοργανώθηκε ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και εργατικών συνδικάτων.

Ξεχώρισε η συγκροτημένη παρουσία σωματείων όπως αυτά των οικοδόμων, των ιδιωτικών υπαλλήλων, των σχολικών τροχονόμων, των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες της Avramar, καθώς και των συνταξιούχων.  Δίπλα τους βρέθηκαν εργαζόμενοι του Δημοσίου που συμμετείχαν στην συγκέντρωση κατά από τα μπλοκ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων του νομού. Επίσης, συμμετείχαν εργαζόμενοι από τους Δήμους, από την πρώην Υπηρεσία μεταφορών, ο σύλλογος εκπαιδευτών οδηγών του νομού κ.α.

Δυναμική ήταν η παρουσία των φοιτητών του Πανεπιστημίου, ενώ πολλοί ήταν οι επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Ντουντούμης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος καταδίκασε μεταξύ άλλων και την επίπληξη που δέχθηκαν εργαζόμενοι της τράπεζας Πειραιώς για τη συμμετοχή τους στην απεργία της 8ης Μάρτη. Υπογράμμισε ότι δεν θα γίνουν ανεκτές αυτές οι συμπεριφορές της εργοδοσίας απ’ το συνδικαλιστικό κίνημα και χαιρέτησε την περήφανη στάση όλων των απεργών. Νωρίτερα, χαιρετισμούς απεύθυναν ο Μάκης Αραβανής, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αγρινίου, ο Βαγγέλης Τσούκας εκ μέρους της Β’ ΕΛΜΕ και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, η Μάρθα Σάκαρη, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου και η Νικολέτα Μίλη, από τα Πανεπιστημιακά Τμήματα των φοιτητών του Αγρινίου.

Ακολούθησε δυναμική και μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο...

Περισσότερα ΕΔΩ: www.902.gr