«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Άμεση η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού μετά τη σημερινή σεισμική δόνηση στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους

Στις πληγείσες περιοχές μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο για να συντονίσει τις ενέργειες στα θέματα Πολιτικής Προστασίας

Με εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά τη σεισμική δόνηση που έλαβε χώρα σήμερα 17 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09:10, με μέγεθος 6,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 13 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας, κινητοποιήθηκαν άμεσα ο...
Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Τόσκας και ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.  

Στις πληγείσες περιοχές μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υφυπουργό  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), προκειμένου να επιθεωρήσουν και να συντονίσουν τις ενέργειες στα θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Ήδη και στα τρία νησιά που επλήγησαν (Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ιθάκη) έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), ενώ στη Λευκάδα βρίσκονται ήδη οι Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων και Πατρών, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της Πολιτικής Προστασίας.


***
Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός στη Γαστούνη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν τρία δενδρύλλια και (276) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (16-11-2015) το πρωί, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 49χρονου στη Γαστούνη, όπου βρήκαν δύο εκριζωμένα δενδρύλλια και (276) γραμμάρια κάνναβης.

Στην αυλή του σπιτιού, οι αστυνομικοί βρήκαν και εκρίζωσαν ένα ακόμη δενδρύλλιο κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους (180) εκατοστών καθώς και γεωργικά εργαλεία, που χρησιμοποιούσε ο δράστης για την περιποίηση των φυτών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ τα ναρκωτικά και τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν.