«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών της χθεσινής απόπειρας ανθρωποκτονίας στο Ξηρόμερο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό τους

Κατασχέθηκε το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ημεδαπών (πατέρας και δύο γιοί), ηλικίας 74, 48 και 45 ετών, αντίστοιχα  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοχρησία.

Ειδικότερα....
χθες (17-11-2015) το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή, στο Κουβαρά Ξηρομέρου, Αιτωλοακαρνανίας, λόγω κτηματικών διαφορών, ο 48χρονος πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο δύο ημεδαπούς (αδέρφια) ηλικίας 46 και 41 ετών, τραυματίζοντας τον πρώτο στο γοφό και τον άλλο στα πόδια, ενώ οι δύο συνεργοί του, τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες χτυπώντας τους με ξύλινες μαγκούρες.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ταυτοποίησαν άμεσα τα πλήρη στοιχεία των τριών δραστών, ενώ στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας εντόπισαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, το οποίο και κατέσχεσαν.

Οι παθόντες διεκομίσθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας.

***
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές στην Πάτρα

Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικες ημεδαπές

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις κλοπών

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, σπείρα ανηλίκων  ημεδαπών που διέπραττε κλοπές σε περαστικούς στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
   
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (17-11-2015), το μεσημέρι, στο Ρίο, τέσσερις ανήλικες ημεδαπές, ηλικίας 17, 14, 12 και 11 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστιδες ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν 25χρονη ημεδαπή και με τη μέθοδο της απασχόλησης της αφαίρεσαν από την τσάντα το πορτοφόλι της, που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή μετέβησαν άμεσα στο τόπο του περιστατικού και συνέλαβαν τις δράστιδες, ενώ σε κοντινή απόσταση βρήκαν το πορτοφόλι  της 25χρονης, το οποίο αφού κατέσχεσαν της το παρέδωσαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη προέκυψε ότι η 17χρονη και η 14χρονη ενεργώντας από κοινου με άλλα άτομα, τα οποια αναζητούνται, διέπραξαν, τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, τρείς ακόμη κλοπές στη περιοχη. Πιο συγκεκριμένα :

•    Την (11-11-2015) το μεσημέρι, στη Πάτρα, με μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από 25χρονη ημεδαπή το κινητό της τηλέφωνο αξίας (600) ευρώ.
•    Την (3-11-2015), το μεσημέρι, στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών με την ίδια μέθοδο αφαίρεσαν από 18χρονο φοιτητή το πορτοφόλι του που περιείχε (50) ευρώ και διάφορα ατομικά έγγραφα.
•    Την (2-11-2015) επίσης στο Χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, επιτέθηκαν σε 21χρονη ημεδαπή την οποία αφού ακινητοποίησαν της αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.