«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπρησμό στο Αγρίνιο

Οι δράστες έβαζαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων

Συνελήφθησαν, χθες (28-11-2015) νωρίς το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρίνιου και του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας και μια 23χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ειδικότερα...
χθες τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, οι δράστες έβαλαν φωτιά σε δύο δημοτικούς κάδους απορριμμάτων, προκαλώντας τους φθορές.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δραστών και τη σύλληψη τους.

Στην κατοχή των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα αναπτήρα και ένα πακέτο χαρτομάντιλα, που χρησιμοποιούσαν για να βάζουν φωτιά στους κάδους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.


***
Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια

Συνελήφθη, χθες (28-11-2015) το βράδυ, στην Πάτρα, στο  Παμπελοποννησιακό Στάδιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει ο δράστης στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια.

Ο 47χρονος είχε αποκρύψει το πιστόλι σε τσαντάκι μέσης, στο χώρο αποθήκευσης (πορτμπαγκάζ ) του αυτοκινήτου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθη γιατρός - γυναικολόγος σε δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής, γιατί απαιτούσε από ημεδαπό χρηματικό ποσό για τον τοκετό της συντρόφου του
Στην υπόθεση εμπλέκεται και δεύτερος γιατρός – γυναικολόγος του ιδίου Νοσοκομείου, ο οποίος περιλαμβάνεται στη  σχετική δικογραφία
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη γιατρός – γυναικολόγος σε δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία απευθυνόμενος σε δύο (2) γιατρούς – γυναικολόγους σε δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής, προκειμένου να αναλάβουν τον τοκετό της συντρόφου του, του ζήτησαν το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων (800) και εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δεύτερος από τους παραπάνω γιατρούς, μετά τον τοκετό, απαίτησε και έλαβε από τον καταγγέλλοντα το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ, ενώ τις επόμενες μέρες απαιτούσε να του καταβάλει και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ.
Σε προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα (27-11-2015) το πρωί, σε γραφείο του Νοσοκομείου, ο γιατρός παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ.
Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον γιατρό, ενώ σε έρευνα που έγινε στο γραφείο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο έτερος γιατρός, που απαίτησε το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ, ο οποίος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο (28-11-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
***
Τελετή αγιασμού για την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους 2015-2016 για τους πρωτοετείς Δόκιμους Αστυφύλακες , στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων  Κομοτηνής , Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου της Σχολής Αστυφυλάκων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (27-11-2015) τελετή αγιασμού στις εγκαταστάσεις  των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου της Σχολής Αστυφυλάκων, για την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους 2015-2016.

Στην τελετή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής  Παντελεήμων, παρέστη ως εκπρόσωπος της Ηγεσίας του Σώματος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεώργιο Καλαϊτζή. Επίσης παρέστη ο Διευθυντής Αστυνομίας Ροδόπης Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Γκράνας.

Στην τελετή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου την οποία χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Νικόλαος Νικηφόρος, παρέστη ως εκπρόσωπος της Ηγεσίας του Σώματος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης , Υποστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης συνοδευόμενος από το βοηθό του Ταξίαρχο Ανδρέα Δασκαλάκη.

Στην τελετή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου την οποία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ζαμπουνίδης, παρέστη ως εκπρόσωπος της Ηγεσίας του Σώματος , ο Διευθυντής Αστυνομίας Ορεστιάδας , Αστυνομικός Διευθυντής Πασχάλης Συριτούδης.

Από τους εκπροσώπους της Ηγεσίας απευθύνθηκαν προς τους Δόκιμους Αστυφύλακες σύντομοι χαιρετισμοί.