«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 49χρονος αυτοκινητιστής στο Ξηρόμερο για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών
Συνελήφθη, χθες (23-11-2015) νωρίς το πρωί, στο 95ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 41 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη Χώρα.
Ειδικότερα...
κατά τη διάρκεια έλεγχων για τη καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης,  οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 49χρονο να μεταφέρει με επαγγελματικό επιβατηγό όχημα (ΤΑΞΙ), ιδιοκτησίας του, τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου και παραμονής στη Χώρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη 21χρονη ημεδαπή στην Πάτρα για διακεκριμένες κλοπές

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί τρείς περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη, χθες (23-11-2015) το μεσημέρι, στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, μια 21χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, η δράστιδα στη λαϊκή αγορά της Πλατείας Ομονοίας, πλησίασε 47χρονο πεζό ημεδαπό και με αιφνιδιαστική κίνηση του αφαίρεσε από το λαιμό του μια χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό και τράπηκε σε φυγή.

Για την ανεύρεση της 21χρονης πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της μετά από λίγη ώρα, στη περιοχή των Προσφυγικών  και τη σύλληψη της.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι η δράστιδα είχε διαπράξει το τελευταίο διάστημα άλλες δύο κλοπές στη Πάτρα.  Αναλυτικότερα :

•    Στις (23-8-2015), ενεργώντας από κοινού με συνεργό της, πλησίασε 86χρονο ημεδαπό και  με τη μέθοδο του εναγκαλισμού του αφαίρεσε από τη τσέπη του παντελονιού το χρηματικό ποσό των (215) ευρώ.
•    Στις (18-11-2015) αργά το απόγευμα, μαζί με δύο ακόμη γυναίκες συνεργούς της, αφαίρεσαν από προθήκες καταστήματος διάφορα προϊόντα τα οποία απέκρυψαν στα ενδύματα τους και τράπηκαν σε φυγή.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος παρουσιάσεων των Σχεδίων αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών
Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων χώρας, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη
Από αύριο 25/11 ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος παρουσιάσεων σε Τρίπολη, Πάτρα, Μυτιλήνη, Ρόδο, Ηράκλειο και Αττική
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος παρουσιάσεων των Σχεδίων αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, στις έδρες των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από 11 έως και 21/11 ως ακολούθως:
•    Την Τετάρτη 11/11 στη Θεσσαλονίκη
•    Την Πέμπτη 12/11 στην Κομοτηνή
•    Την Τετάρτη 18/11 στη Λαμία
•    Την Πέμπτη 19/11 στη Λάρισα
•    Την Παρασκευή 20/11 στην Κοζάνη
•    Το Σάββατο 21/11 στην Κέρκυρα και τα Ιωάννινα.
Στις παρουσιάσεις παραβρέθηκαν τοπικοί Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορέων και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, καθώς και άλλοι Φορείς της εκάστοτε περιοχής. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, οι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγοι Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και Δημήτριος Σοφιός (κατά λόγο αρμοδιότητος), καθώς επίσης οι Γενικοί Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας των Νομών.
Τα αποτελέσματα από τις παρουσιάσεις αξιολογούνται ως ιδιαίτερα εποικοδομητικά, καθώς μέσα από τη διαβούλευση με τους τοπικούς Φορείς υποβλήθηκαν προτάσεις και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα συνεκτιμηθούν, με γνώμονα την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση του τελικού Σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, με βάση τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.  
Οι παρουσιάσεις του Σχεδίου θα συνεχιστούν το προσεχές χρονικό διάστημα στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, το Βόρειο Αιγαίο, το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και την Αττική, ως ακολούθως:
•    Την Τετάρτη 25/11 στην Τρίπολη,
•    Την Πέμπτη 26/11 στην Πάτρα,
•    Την Παρασκευή 27/11 στη Μυτιλήνη,
•    Την Τετάρτη 2/12 στη Ρόδο,
•    Την Πέμπτη 3/12 στο Ηράκλειο,
•    Την Τρίτη 8/12 στην Αττική.
Με αφορμή τις παρουσιάσεις του Σχεδίου αναδιάρθρωσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχαμε δεσμευτεί, ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι τα Σχέδια αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών θα τεθούν υπόψη των τοπικών φορέων και των κοινωνιών. Και αυτό κάνουμε με τις παρουσιάσεις που έχουμε προγραμματίσει σε όλη τη χώρα. Η διαδικασία αυτή μας έχει προσδώσει μια δυναμική, που μας επιτρέπει να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, να βελτιώσουμε τα επιμέρους Σχέδια αναδιάρθρωσης και να παρέμβουμε όπου απαιτείται, έτσι ώστε τα τελικά Σχέδια να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρη και κυρίως πιο αποτελεσματικά, προς όφελος των πολιτών».