«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στους Αμοργιανούς Αμφιλοχίας για παράνομη κατοχή ναρκωτικών, λαθραίου καπνού και όπλων

Κατασχέθηκαν (1.456) γραμμάρια κάνναβης, επτά κιλά περίπου λαθραίου καπνού, τρία όπλα και ένας φορητός ασύρματος

Συνελήφθησαν, σήμερα (20-11-2015) το πρωί στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του...

 Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο ημεδαποί άνδρες (αδέρφια) ηλικίας 49 και 59 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, όπλων και λαθραίου καπνού.
 Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ενεργήθηκε έρευνα στην οικία των δραστών, στους Αμοργιανούς Αμφιλοχίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού,όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
*•    (1.456) γραμμάρια κάνναβης,
•    (6.962) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
•    Ένα (1) μεταλλικό πιστόλι  κρότου  με γεμιστήρα, που περιείχε  επτά (7) αβολίδωτα φυσίγγια,
•    Έναν ακόμη γεμιστήρα,
•    (98) αβολίδωτα φυσίγγια,
•    (2) κυνηγετικά όπλα με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά,
•    Ενας (1)φορητός ασύρματος

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Mε λύπη ενημερωθήκαμε από ανοικτές πηγές, ότι ο ΥΠ.ΕΣ. της Γαλλίας κος Bernard CΑZNEUVE, στο πλαίσιο ανακοίνωσης τύπου ανέφερε ότι, Υπηρεσία πληροφοριών «εκτός Ευρώπης», τους ενημέρωσε πως ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Βέλγο-Μαροκινός υπήκοος και κάτοικος Βελγίου στο Molenbeek Saint Jean, ABDELHAMID ABBOUD, διήλθε από την Ελλάδα.
Η πληροφορία αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει διαβιβαστεί οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα ανοικτών πηγών της περιόδου Ιανουαρίου 2015, τα οποία αναπαράγονται διαρκώς.
Παρακαλούμε τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές όπως στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προβούν δημοσίως άμεσα, στις σχετικές διευκρινήσεις.

***
Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 40χρονος ημεδαπός, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε, διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων
Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ερευνών, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου. Για την υπόθεση σχηματίστηκε αντίστοιχη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, στην περιοχή της Αθήνας.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer-to-peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων, που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο, προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της ελληνικής επικράτειας.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από τη μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου.
Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε χθες (19-11-2015) το πρωί, αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 40χρονου στην Αθήνα. Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 40χρονου, διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων (1.170) αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά, ηλικίας κάτω των δεκαπέντε ετών σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους και με ενήλικες.
Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο δράστης, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


***
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που κατάρτιζε και διέθετε πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, στη Μυτιλήνη
Συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα, μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης 
Οι δράστες πουλούσαν τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση και παραμονή τους στη χώρα
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα,  πλαστή σφραγίδα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Εξαρθρώθηκε, χθες (19-11-2015) στη Μυτιλήνη, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατάρτιζαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία διέθεταν σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Η επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), με την επιχειρησιακή επικούρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η προανάκριση και οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης (28χρονος υπήκοος Πακιστάν) και έντεκα (11) ακόμη μέλη του κυκλώματος (8 υπήκοοι Πακιστάν και 3 ημεδαποί), ηλικίας από 22 έως 46 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης - συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της κατοχής ναρκωτικών και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Όπως διακριβώθηκε, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κατάρτιση πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και την περαιτέρω διάθεση τους, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε μη νόμιμους αλλοδαπούς στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη κίνηση και διαμονή τους στην ελληνική επικράτεια.
Αναλυτικότερα, ο 28χρονος αρχηγός της οργάνωσης, από κοινού με άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, ομοεθνείς του, ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία, κατάρτιζαν αντίγραφα γνήσιων υπηρεσιακών σημειωμάτων αστυνομικών Αρχών, σε δύο βιβλιοπωλεία, στη Μυτιλήνη.
Στην υπόθεση εμπλέκονται οι δύο ιδιοκτήτες των βιβλιοπωλείων και υπάλληλος του ενός βιβλιοπωλείου, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες.
Στο πλαίσιο των ερευνών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

•    Ξύλινο τμήμα στρογγυλής σφραγίδας.
•    Εντύπωμα ανάγλυφης στρογγυλής σφραγίδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης». Το ανωτέρω εντύπωμα ήταν επιμελώς κρυμμένο στην κεραμοσκεπή οικίας.
•    Πενήντα τρία (53) πλαστογραφημένα υπηρεσιακά σημειώματα αλλοδαπών, τα οποία φέρεται να έχουν εκδοθεί από την Υ.Α. Μυτιλήνης.
•    Έξι (6) ηλεκτρονικοί υπολογιστές
•    Είκοσι τρία (23) κινητά τηλέφωνα.
•    Πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, σημειωμάτων και καρτών SIM.
•    Δύο (2) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 2,6 γραμμαρίων.
•    Χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και 100 δολαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

***
Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα κατά την άφιξή του στο σημερινό έκτακτο συμβούλιο Υπουργών  Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε τα εξής κατά την άφιξη του στο κτίριο του Συμβουλίου της Ε.Ε., λίγο πριν την έναρξη των εργασιών:



«Είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να δηλώσουμε ότι πρέπει να συνδυάσουμε κατά τρόπο ισορροπημένο τις δημοκρατικές αξίες και ελευθερίες στην Ευρώπη με την ασφάλεια. Ιστορικά, αυτή η ισορροπία έχει επιτευχθεί και κατά τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, ο φόβος πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω αυτών των αξιών».



Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Τόσκας πρόσθεσε: «Τα εξωτερικά σύνορα – και αναφέρομαι ειδικά στη χώρα μου, την Ελλάδα – ελέγχονται. Οι μεγάλες προσφυγικές ροές συνεχίζουν να καταφθάνουν, αλλά οι πρόσφυγες ελέγχονται, εξετάζονται και ταυτοποιούνται σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες».



(Video και ηχητικό αρχείο της δήλωσης διαθέσιμα εδώ και εδώ).