«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ο 48χρονος που είχε πυροβολήσει τα δύο αδέρφια στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας



Συνελήφθη, μετά από αυθόρμητη προσέλευση του, σήμερα (23-11-2015) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ο 48χρονος ημεδαπός που αναζητούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δύο ημεδαπών αδερφών στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας.
Σε βάρος του δράστη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αγρινίου, για τα αδικήματα...
της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, της παράνομη οπλοφορίας, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας. 
Υπενθυμίζεται, ότι ο 48χρονος στις (17-11-2015) το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή, στο Κουβαρά Ξηρομέρου, Αιτωλοακαρνανίας, λόγω κτηματικών διαφορών, πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο δύο ημεδαπούς (αδέρφια), ηλικίας 46 και 41 ετών, τραυματίζοντας τον πρώτο στο γοφό και τον άλλο στα πόδια. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-11-2015: Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών της χθεσινής απόπειρας ανθρωποκτονίας στο Ξηρόμερο)


Κατά τη σύλληψη του ο δράστης παρέδωσε στους αστυνομικούς το πιστόλι με το οποίο είχε πυροβολήσει καθώς και δύο φυσίγγια.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αγρινίου και κρατείται προκειμένου να απολογηθεί.
***

Συνελήφθη 44χρονος επιδειξίας στην Πάτρα

Συνελήφθη χθες (20-11-2015) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 44 ετών  σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστη πράξη.
Ειδικότερα χθες κατά τη διάρκεια της νύκτας ο 44χρονος, σε δυο ξεχωριστές περιπτώσεις, στις οδούς Γερμανού και Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πάτρα, πλησίασε δυο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 27 και 21 ετών, διαπράττοντας δημόσια ακόλαστες πράξεις σε βάρος τους.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του, την αναγνώριση του από τις παθούσες και τη σύλληψη του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Συνελήφθη 64χρονος για ναρκωτικά στην Ηλεία

Συνελήφθη χθες (20-11-2015) αργά το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 64 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για  κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, στην οικία του 64χρονου στον Πύργο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν πενήντα ένα (51) ναρκωτικά δισκία lexotanil τα οποία και κατέσχεσαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας.

***
Δραστηριότητα αστυνομικών ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας
Συνελήφθησαν έξι διακινητές και δεκαέξι παράνομοι μετανάστες

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 1/10/2015 έως 31/10/2015.
Ειδικότερα το τελευταίο μήνα συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας, συνολικά  έξι αλλοδαποί διακινητές υπήκοοι Γαλλίας, Συρίας, Ιράκ, Γερμανίας, Σουηδίας, και Τουρκίας οι οποίοι κατηγορούνται ότι διευκόλυναν τη μεταφορά παράνομων μεταναστών, στην Ιταλία.
Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν άλλοι δεκαέξι συνολικα αλλοδαποί, (υπήκοοι Συρίας, Αλβανίας, Ιράν και Ιράκ ), οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και πολλά πλαστά διαβατήρια, ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT»,  συνέβαλε στην αποτροπή άλλης μίας περίπτωσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου
Σε συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, η γυναίκα που εκδήλωσε την πρόθεση εντοπίστηκε εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες, για ανάλογα περιστατικά, μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 111 88, στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής «CYBERKID»

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», συνέβαλε στην αποτροπή άλλης μίας περίπτωσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου. Σε συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, το άτομο που εκδήλωσε την πρόσθεση και συγκεκριμένα, 39χρονη ημεδαπή, εντοπίστηκε εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της διαδικασίας «CYBER ALERT», ενημερώθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χθες (21-11-2015), ότι άγνωστη χρήστης του διαδικτύου και συγκεκριμένα, ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε σε ανάρτησή της, την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε ενδελεχής διαδικτυακή-αστυνομική έρευνα και στη συνέχεια, αλληλογραφία με την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, για την ανεύρεση των στοιχείων ταυτότητας και τόπου διαμονής του ατόμου, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί η 39χρονη ημεδαπή.

Τα στοιχεία της ψηφιακής έρευνας παρασχέθηκαν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών, εντοπίστηκε σήμερα (22-11-2015) πρώτες πρωινές ώρες, η 39χρονη ημεδαπή, ενώ διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

                     Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

                     Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

                     Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID

                     Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.