«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για το καθεστώς αυτοδικίας των μελών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ– Ε.Κ.Μ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Οι συνεχιζόμενες φασιστικές επιθέσεις των πυρήνων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ανά την Ελλάδα και το σημερινό (8-9-2012) «χτύπημα» στο Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία, αποδεικνύει περίτρανα ότι το εκκολαπτόμενο αυγό του φιδιού, με την κάλυψη και ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, τείνει να γίνει καθεστώς στην ελληνική κοινωνία με σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις.
Οι πράξεις αυτές οδηγούν σε καταστάσεις αυτοδικίας και ταυτόχρονα συνθέτουν ένα καθεστώς υποκατάστασης των νόμων και...
των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους από  «ομάδες πολιτών».
Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου θεωρεί ότι τη στιγμή κατά την οποία οι καταστροφικές πολιτικές των Μνημονίων δείχνουν τα δόντια τους και στην περιοχή μας (ανεργία, απολύσεις, λουκέτα καταστημάτων, υποβάθμιση Νοσοκομείου – Τ.Ε.Ι., κατάργηση φορέα διαχείρισης λιμνοθάλασσας, παύση δημοσίων έργων), είναι ανησυχητικό να επιτίθεσαι σε ανθρώπους που παλεύουν για επιβίωση και να μην δείχνεις την ίδια «ευαισθησία» στους φοροφυγάδες, στο μεγάλο κεφάλαιο και σε όσους θησαυρίζουν σε καιρό οξύτατης οικονομικής κρίσης.
Με αυτό τον τρόπο, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μετατρέπεται στο μακρύ χέρι του συστήματος και της κυβέρνησης, αποπροσανατολίζοντας συνειδητά τον λαό από τα πραγματικά του προβλήματα, την στιγμή κατά την οποία ο κόσμος της εργασίας ετοιμάζεται να σηκώσει το βάρος της αντίστασης στην ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, με τελικό στόχο να την ανατρέψει.
Άλλωστε, είναι αξιοσημείωτος ο κοινός βηματισμός μνημονιακής κυβέρνησης και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Για παράδειγμα την επικοινωνιακή Επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» (τι ειρωνεία!) συνόδευσαν ρατσιστικές επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι εξαγγελίες από τα ΜΜΕ για την πάταξη του παραεμπορίου συνέπεσαν - όλως τυχαίως - με επιθέσεις μελών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε μικροπωλητές...
Σε αυτή τη διαμορφωμένη κατάσταση καλούμε την Δημοτική αρχή, τους φορείς της πόλης και όλα τα πολιτικά κόμματα, να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες για την απομόνωση των αυτόκλητων «σωτήρων» και «δικαστών» του πεζοδρομίου.
Τέλος, θεωρούμε ότι στην πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων δεν έχουν θέση σύμβολα και πρακτικές που έχουν ταυτισθεί με τις χειρότερες στιγμές της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε.
Το Γραφείο Τύπου