«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 1.   Σύλληψη ημεδαπού στο Αγρίνιο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 60 γραμμάρια κάνναβης.


Συνελήφθη χθες (3-1-2012) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένα ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 23 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης).
Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, ενήργησαν έρευνα στην οικία του...
23χρονου στο Αγρίνιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν δύο νάιλον συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 60,4 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.


2. Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή κοκαΐνης.

Συνελήφθη χθες (3-1-2012) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 22 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη) και αντίσταση σε βάρος των αστυνομικών.

Ειδικότερα σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 22χρονο βρήκαν στην τσέπη του παντελονιού του τρεις νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού βάρους 3 γραμμαρίων τις οποίες και κατέσχεσαν.

Κατά τη σύλληψη του ο 22χρονος προέβαλλε σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.


Κατασχέθηκαν 11 συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού βάρους 13,6 γραμμάριων.

Συνελήφθη, χθες (3-1-2012) αργά το απόγευμα, στην Αμαλιάδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένα αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 20 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή κοκαΐνης και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, μετέβηκε χθες (3-1-2012) στην Αμαλιάδα Ηλείας όπου οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκε ο 20χρονος. Ο δράστης αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς επιχείρησε πριν του διενεργηθεί έλεγχος να αποκρύψει ρίχνοντας την στο έδαφος μια σακούλα που περιείχε 10 νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης.
Έπειτα, σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στον 20χρονο, βρήκαν άλλο ένα φιξακι κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 540 ευρώ καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσε ως μέσα επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών.
Συνολικά κατασχέθηκαν 13,6 γραμμάρια κοκαΐνης ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας του συλληφθέντα προέκυψε ότι αυτός είχε εισελθει λάθρα στη χώρα και παρέμενε παράνομα σε αυτή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές.

Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις κλοπής.

Συνελήφθη, χθες (3-1-2012) το μεσημέρι, στον Πύργο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 17 ετών κατηγορούμενος για διάπραξη τεσσάρων κλοπών σε βάρος ενός 56χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες (3-1-2012) το πρωί, ο 17χρονος αφαίρεσε από την καμπίνα φορτηγού, το όποιο ήταν σταθμευμένο έξω από το συνεργείο του 56χρονου, ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Για την σύλληψη του δράστη, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του και τη σύλληψη του.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, πρόεκυψε ότι ο 17χρονος τις τελευταίες δέκα ήμερες είχε διαπράξει άλλες τρεις κλοπές σε βάρος του ιδίου παθόντα, αφαιρώντας από το γραφείο του συνεργείου του, το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ συνολικά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


Σύλληψη αλλοδαπού για ληστεία.

Συνελήφθη χθες (3-1-2012) το απόγευμα, στην Πάτρα, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 28 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα super market όπου με την απειλή όπλου, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ.

Κατά την έξοδο του από το κατάστημα, ο δράστης ακινητοποιήθηκε αρχικά από πολίτες και συνελήφθη από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που μετέβηκαν αμέσως στη περιοχή.

Το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στην υπεύθυνη του καταστήματος.

Από τον έλεγχο των στοιχείων της ταυτότητας του δράστη προέκυψε ότι είχε εισέλθει λάθρα στη χώρα και παρέμενε παράνομα σε αυτή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα (4/1/2011) το μεσημέρι στην Πάτρα, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, στη θέα Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν, προκειμένου αποφύγει πιθανό αστυνομικό έλεγχο, ανέβηκε στο τρίτο όροφο νεοαναγειρόμενης οικοδομής και από εκεί πήδηξε σε περβάζι διπλανού μπαλκονιού, του οποίου οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν,  απειλώντας να πέσει στο κενό.

Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Αχαΐας, που ενημερώθηκαν για το συμβάν, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή, μαζί με τον ειδικό διαπραγματευτή της Διεύθυνσης, και οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση για τη διάσωσή του.

Ύστερα από ολιγόλεπτες διαπραγματεύσεις, ο 22χρονος πείστηκε και εισήλθε στο εσωτερικό του μπαλκονιού. Παράλληλα κλήθηκε κατάλληλη πυροσβεστική κλίμακα, με την άφιξη της οποίας, ο αλλοδαπός κατέβηκε  από το μπαλκόνι και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.