«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.): ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ.

Η επιχείρηση jumbo, με τα διάφορα καταστήματά της σε πόλεις της χώρας, πρωτοστάτησε ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων.
Εκμεταλλευόμενη σε ακραίο βαθμό το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που...
ευνοεί τις πολυεθνικές, λειτούργησε και λειτουργεί κατά τρόπο που επέτεινε τα λουκέτα στα μικρά καταστήματα, την εργασιακή υποαπασχόληση των εργαζομένων και τον κατακλυσμό της αγοράς από ξένα προϊόντα.
Η επιχείρηση jumbo εφαρμόζει στο θέμα του ωραρίου, στα εργασιακά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλες τις πρακτικές που οι μεγάλοι όμιλοι και οι αλυσίδες επιστρατεύουν με στόχο να μονοπωλήσουν την αγορά και οι εργαζόμενοι να βιώνουν άθλιες συνθήκες.
Η απόλυση του εργαζόμενου της επιχείρησης το 2009 με όσα προηγήθηκαν αυτής, δικαίως και προκάλεσε την οργή, την αντίδραση και την αγανάκτηση όλων όσων βλέπουν τον εργαζόμενο σαν άνθρωπο και όχι σαν αναλώσιμο εργαλείο της κερδοφορίας τους.
Το 2009, συνδικαλιστές που σέβονταν την αποστολή τους και τον θεσμικό τους ρόλο εκδήλωσαν την διαμαρτυρία τους έξω από καταστήματα της επιχείρησης σε διάφορες πόλεις πανελλαδικά.
Η επιχείρηση επέλεξε την ποινική δίωξη ενάντια σε κάθε φωνή διαμαρτυρίας με ένα κύριο στόχο: να πετύχει δικαστική καταδίκη της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συνοχής του κοινωνικού ιστού και της συμπαράστασης.
Γιατί ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν, σε ένα βαθμό, ανάχωμα στην άλωση των αγορών, την εξαθλίωση και την ομηρία εργαζόμενων.        
Στο Αγρίνιο την Παρασκευή 27-1-2012 δικάζονται:
Ο Βασίλης Νικάκης ( Αντιπρόεδρος το 2009 του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.
                                    Μέλος σήμερα του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.
                                    Μέλος σήμερα του Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ.
                                    Αντιπρόσωπος, μέλος της Γεν. Συνέλευσης της ΕΣΕΕ.)
                                                                   Και
Ο Χρήστος Μπούρας ( Πρόεδρος το 2009 του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΣΒΔΕΝ:
•    Θεωρεί τη δίκη αυτή, συνδικαλιστική δίκη.
•    Καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ θα δώσει το παρόν με εκπροσώπους του στα δικαστήρια του Αγρινίου την Παρασκευή 27-1-2012 και καλεί την ΕΣΕΕ, τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες, τους Συλλόγους, φορείς, συναδέλφους και εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο, διεκδικώντας συνθήκες εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ των πολλών και όχι των ελάχιστων.

Καλούμε την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου να εκφράσει, δημόσια, την αποδοκιμασία της απέναντι στις πρακτικές του εκφοβισμού και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
                                                                             ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ