«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή σε βάρος ημεδαπού που αναζητείται

Κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι και 72 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Σχηματίστηκε δικογραφία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε βάρος 53χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα Χθες (19-1-2012) το πρωί, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν  έρευνα στην οικεία του 53χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ένα πιστόλι και δύο κυνηγετικά όπλα και...
72 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων τα οποία κατείχε παράνομα.

Τα όπλα και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν ενώ ο 53χρονος που απουσίαζε κατά την έρευνα αναζητείται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.


Κατασχέθηκαν περισσότερα από 180 γραμμάρια ηρωίνης.


Συνελήφθη χθες (19-1-2012) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 30 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη- χάπια).

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία ενήργησαν έρευνα στην οικία του  30χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν :
•    Μία νάιλον σακούλα που περιείχε 89,4 γραμμάρια ηρωίνης.
•    Μία νάιλον συσκευασία ηρωίνης συνολικού βάρους 37,3 γραμμάριων η οποία ήταν μέσα σε πακέτο τσιγάρων.
•    Πέντε αυτοσχέδιες νάιλον κάψουλες ηρωίνης συνολικού βάρους 36 γραμμαρίων οι οποίες ήταν μέσα  σε πακέτο τσιγάρων.
•    28 νάιλον κομμάτια έτοιμα για συσκευασία που στην επιφάνεια τους υπήρχε ηρωίνη συνολικού βάρους 12,9 γραμμαρίων.
•    Σε επιφάνεια περιοδικού βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης καθαρού βάρους 8,8 γραμμαρίων.
•    Δύο νάιλον συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 0,8 γραμμαρίων.
•    Μία άδεια καρτέλα από χάπια DEPON που χρησιμοποιούσε ως μετρητή ηρωίνης με υπολείμματα στην επιφάνειά του.
•    Ένα ψαλιδάκι και δύο τηλεκάρτες που χρησιμοποιούσε για τη συσκευασία της ηρωίνης.
•    Μία χάρτινη συσκευασία με τρεισήμισι χάπια βουπρενορφίνης.

Επίσης κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 345 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την διεξαγωγή παράνομων παιγνίων σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.



Συνελήφθησαν, στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, τρεις (3) ημεδαποί άνδρες για «Φρουτάκια».
Κατασχέθηκαν ένα ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα και το χρηματικό πόσο των 330 ευρώ.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουν να διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν χθες (19-1-2012) το απόγευμα, στο Λιμνοχώρι Αχαΐας, τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 54, 45 και 39 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίσταση, για συμμετοχή σε παράνομο παίγνιο (φρουτάκια).
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, διενήργησαν έλεγχο σε καφετέρια 45χρονου ημεδαπού, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός παράνομου ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.
Συνελήφθησαν ένας 54χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και ένα ακόμα άτομο, ηλικίας 39 ετών, ως παίκτης στο παράνομο ηλεκτρονικό παίγνιο, ενώ κατασχέθηκε ένα παιγνιομηχάνημα και το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθηκε δύο ώρες αργότερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.
Παράλληλα ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.


Συνελήφθησαν, στη Κάτω Αχαΐα, έξι ημεδαποί  για διεξαγωγή παράνομου τυχερού παιγνίου «ΤΕΧΑΣ ΠΟΚΕΡ».
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Αστυνομικός, ο οποίος τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα.
Κατασχέθηκαν παιγνιόχαρτα, 111 μάρκες και το χρηματικό ποσό των 1.456,9 ευρώ.

Συνελήφθησαν χθες (19.01.2012) το απόγευμα, στην Κάτω Αχαΐα, έξι (6) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 29, 45, 33, 25 και δύο άνδρες ηλικίας 24  ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίσταση, για την παράνομη διεξαγωγή και συμμετοχή στο τυχερό παίγνιο ‘’ ΤΕΧΑΣ ΠΟΚΕΡ’’.
Η σύλληψη τους, έγινε ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με τη συμμέτοχη Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων και στοχευόμενων αστυνομικών ελέγχων, που ενεργούνται, για την αντιμετώπιση της  διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων στη Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, χθες (19.01.2012) το απόγευμα στη Κάτω Αχαΐα, σε καφετέρια του 29χρονου συλληφθέντα, εντοπίστηκαν σε διαμορφωμένο χώρο, στο πατάρι του καταστήματος, οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες να συμμετέχουν ως παίκτες, στη διεξαγωγή του  παράνομου τυχερού παιγνίου «ΤΕΧΑΣ ΠΟΚΕΡ» με χρηματικό στοίχημα.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 111 μάρκες και μία τράπουλα, ενώ στις σωματικές έρευνες που ακολούθησαν στους συμμετέχοντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 1.456,9 ευρώ.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 45χρονος Αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ο οποίος με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Σύλληψη αλλοδαπών για ληστεία σε βάρος νεαρής γυναίκας.

Συνελήφθησαν την 17-1-2012, το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 26 και 19 ετών διωκόμενοι με ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος τους για ληστεία, ενώ αναζητείται και ένας συνεργός τους.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες πριν από ένα μήνα περίπου (4-12-2011), νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, πλησίασαν μία 20χρονη ημεδαπή γυναίκα και αφού τη χτύπησαν, της αφαίρεσαν την τσάντα της, που περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα, μία κάρτα ανάληψης μετρητών, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, την 17-1-2012 το μεσημέρι, στην Πάτρα, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.