«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, για λαθραία τσιγάρα και ποτά, στην Αιγιάλεια και στο Λουτράκι.

Συνελήφθη ένας 51χρονος ημεδαπός.

Κατασχέθηκαν 1682 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 90 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

Συνελήφθη χθες (16-1-2012) το απόγευμα, στο Διακοπτό Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 51 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και ποτών...


Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης, ενέργησαν έλεγχο σε όχημα που οδηγούσε ο 51χρονος στο Διακοπτό Αχαΐας, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν είκοσι δύο κούτες λαθραίων τσιγάρων και οκτώ φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

Στη συνέχεια, σε συντονισμένες έρευνες που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί σε οικίες και αποθήκες του 51χρονου στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και στο Λουτράκι Κορινθίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1591 κούτες λαθραίων τσιγάρων και 81 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

Το όχημα του 51χρονου κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των λαθραίων τσιγάρων.

Παράλληλα χθες (16-1-2012) το απόγευμα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, διενήργησαν έλεγχους σε δυο καταστήματα ψιλικών και σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή της Αχαΐας, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά 69 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και μια φιάλη βότκα.

Οι συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων.

Συνελήφθη 24χρονος στο Επιτάλιο να κατέχει δύο μαχαίρια και ένα πλαστό χαρτονόμισμα.

Συνελήφθη χθες (16-1-2012) το μεσημέρι, στο Επιτάλιο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 24 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοκατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του 24χρονου στο Επιτάλιο, βρήκαν και κατέσχεσαν δύο μαχαίρια τύπου στιλέτο συνολικού μήκους 17 και 14 εκατοστών καθώς και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Σύλληψη δύο αλλοδαπών.

Κατασχέθηκε ένα αναισθητικό σπρέι και μία βάση ασυρμάτου.

Συνελήφθησαν σήμερα (17-1-2012) νωρίς το πρωί, στο Λάππα Αχαΐας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 25 και 24 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για κατοχή ασυρμάτου και αναισθητικού σπρέι.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, σε όχημα που οδηγούσε ο 24χρονος και επέβαινε ως συνοδηγός ο 25χρονος, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φιαλίδιο αναισθητικού σπρέι και μία βάση ασυρμάτου C.B. με κεραία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Συνελήφθησαν δυο ανήλικοι στο Αίγιο που έκλεβαν χαλκό από τις γραμμές του Ο.Σ.Ε.

Συνελήφθησαν χθες (16-1-2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 16 και 14 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για κλοπή.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κατά την διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν τους δύο ανηλίκους να έχουν κόψει και αφαιρέσει καλώδιο χαλκού, μήκους εκατό μέτρων, από τις σιδηροδρομικές γραμμές του Ο.Σ.Ε. και τους συνέλαβαν.

Το καλώδιο χαλκού κατασχέθηκε και αποδόθηκε σε υπάλληλο του Οργανισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

 Σύλληψη ημεδαπού για διεξαγωγή παράνομου «τζόγου».

Συνελήφθη χθες (16-1-2012) αργά το απόγευμα, στη Αμαλιάδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 57 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών.

Η σύλληψη του 57χρονου έγινε στο πλαίσιο στοχευόμενων αστυνομικών ελέγχων, που ενεργούνται σε όλη την περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε καφενείο 32χρονης ημεδαπής, η οποία αναζητείται, διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε  τέσσερα παράνομα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

 Συνελήφθη 30χρονη στα Σαγαίικα για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης.

Συνελήφθη χθες (16-1-2012) το απόγευμα, στα Σαγαίικα Αχαΐας, μια ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 30 ετών σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας σε ηλικιωμένη.

Ειδικότερα η 30χρονη, εκμεταλλευόμενη την απουσία 85χρονης ημεδαπής, εισήλθε στην οικία της και αφαίρεσε πετώντας από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου στην αυλή, ρούχα και ειδή κλινοστρωμνής.

Κατά την διαφυγή της, η δράστιδα αντιλήφθηκε ότι η 85χρονη είχε επιστρέψει στο σπίτι και χωρίς αυτή να την έχει δει, την πλησίασε από πίσω και την τραυμάτισε  χτυπώντας την με γροθιές στο πρόσωπο.

Η 85χρονη μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου - Πατρών όπου και παραμένει νοσηλευόμενη.

Οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, ενήργησαν έρευνα σε καταυλισμό στα Σαγαίικα Αχαΐας όπου εντόπισαν την 30χρονη και τη συνέλαβαν.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης.

Συνελήφθησαν χθες (15-1-2012) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι ο ένας Παλαιστίνης και ο άλλος Αλγερίας ηλικίας 21 και 26 ετών αντίστοιχα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα χθες (15-1-2012) το πρωί οι δύο αλλοδαποί ενεργώντας από κοινού πλησίασαν μία 82χρονη ημεδαπή η οποία ήταν πεζή, όπου ασκώντας της  σωματικής βία την έριξαν στο έδαφος και της αφαίρεσαν από το λαιμό δύο αλυσίδες χρυσές με σταυρούς.

Για την ανακάλυψη των δραστών ενεργήθηκαν ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους λίγες ώρες αργότερα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Εξιχνιάστηκε κλοπή μισού τόνου ελαιοκάρπου στο Αιτωλικό.

Συνελήφθη ένας 40χρονος ημεδαπός.

Συνελήφθη χθες (15-1-2012) το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 40 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίσταση, σε βάρος αυτού και άλλων τριών ημεδαπών (οι δυο 17χρονοι και ο τρίτος 14χρονος οι οποίοι αναζητούνται), για κλοπή κατά συναυτουργία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα χθες (15-1-2012) νωρίς το πρωί, οι τρεις ανήλικοι διέρρηξαν αποθήκη 82χρονου ημεδαπού στο Αιτωλικό και αφαίρεσαν 500 κιλά ελαιοκάρπου τα οποία στη συνέχεια παρέδωσαν στον 40χρονο.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι δράστες της κλοπής ήταν οι τρεις ανήλικοι ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου βρέθηκαν τα 500 κιλά ελαιοκάρπου που είχαν αφαιρεθεί τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στο παθόντα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Συνελήφθη, σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Αίγιο, 23χρονος που πετούσε κροτίδες στους  αντίπαλους φιλάθλους.

Συνελήφθη χθες (15-1-2012) το απόγευμα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 23 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για  παράβαση των Ν. αντιμετώπισης βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και περί βεγγαλικών.
Ειδικότερα, χθες (15-1-2012) στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΑΧΑΙΚΗ, ο 23χρονος έριξε με αυτοσχέδιο εκτοξευτήρα δυο (2) κροτίδες στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας χωρίς να προκληθεί τραυματισμός.
Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου, εντόπισαν τον 23χρονο και σε σωματική έρευνα που ακολουθησε βρήκαν και κατέσχεσαν :
•    Ένα μεταλλικό εκτοξευτήρα κροτίδων
•    Δυο μεταλλικά εξαρτήματα άνευ γομώσεων
•    Ένα μεταλλικό εξάρτημα πλήρους γομώσεων κροτίδων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.