«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

1.Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή.

Συνελήφθη σήμερα (11-1-2012) το πρωί, στην Πάτρα, από  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Παλαιστίνης, ηλικίας 21 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κλοπή.

Ειδικότερα χθες (10-1-2012) το βράδυ, στην Πάτρα, ο 21χρονος αφού διέρρηξε ένα....
ΙΧΕ αυτοκίνητο 32χρονης ημεδαπής, αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Ο 21χρονος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, να κατέχει ένα κινητό τηλέφωνο και από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι το είχε αφαιρέσει από το όχημα της 32χρονης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το κινητό τηλέφωνο αποδόθηκε στην παθούσα.



2. Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή σε σχολείο.

Συνελήφθη χθες (10-1-2012) αργά το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 37 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κλοπή.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα, ο 37χρονος μαζί με δύο συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, αφαίρεσαν από εσπερινό Λύκειο της Πάτρας πέντε ηχεία συνολικής αξίας 1500 ευρώ.

Για την σύλληψη του δράστη ενεργήθηκαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του και την σύλληψη του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 37χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.


Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ανηλίκου για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων σε καταστήματα στη περιοχή του Βαρθολομιού.

Εξιχνιάστηκαν, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού, τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων που είχαν συμβεί τον τελευταίο μήνα στο Βαρθολομιό Ηλείας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ηλικίας 15 ετών για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Ο δράστης εντοπίστηκε στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού για την εξιχνίαση διαρρήξεων καταστημάτων που είχαν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα σε καταστήματα της περιοχής.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι ο 15χρονος είχε διαπράξει στο Βαρθολομιού τις εξής κλοπές :
•    Την 5-12-2011 είχε εισέλθει από ανασφάλιστο παράθυρο σε αρτοποιείο 37χρονης ημεδαπής και είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
•    Την 9-12-2011 διέρρηξε κατάστημα μίνι μάρκετ 41χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, 190 πακέτα τσιγάρων  και διάφορα τρόφιμα.
•    Την 3-1-2012 διέρρηξε κρεοπωλείο 46χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε μία τηλεόραση με ενσωματωμένο DVD και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην κατοχή του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν και τα τρία κινητά τηλέφωνα που είχε αφαιρέσει τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 15χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας.



Εξιχνιάστηκε η ληστεία ηλικιωμένης στην Άνω Βασιλική Αιτωλοακαρνανίας.

Δράστης είναι ένας 25 αλλοδαπός.

Εξιχνιάστηκε, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ληστεία η οποία είχε συμβεί πριν δυο μήνες περίπου στην Άνω Βασιλική Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού, υπηκόου Ιράκ ηλικίας 25 ετών.

Ειδικότερα την 5-11-2011 το πρωί, τρεις άγνωστοι δράστες εισηλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία 71χρονης ημεδαπής στην Άνω Βασιλική Αιτωλοακαρνανίας, την οποία αφού έδεσαν και φίμωσαν, με την απειλή όπλου της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1900 ευρώ και ένα χρυσό σταυρό που φορούσε.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε δακτυλοσκοπικά ότι ένας από τους δράστες της ληστείας είναι ο 25χρονος αλλοδαπός ο οποίος και αναζητείται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.