«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 17 Γενάρη στο Αγρίνιο

Α ΝΑ Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής στο Συλλαλητήριο  του ΠΑΜΕ την Τρίτη 17 Γενάρη στις 6,30 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας.
Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα νέα αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ( ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- ΛΑΟΣ) για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα  του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, σε πλήρη συνεργασία με την Ε.Ε. , το Δ.Ν.Τ. κ.α....

Προωθούν νέες μειώσεις μισθών , μεροκάματων με κατάργηση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, των κλαδικών συμβάσεων , με την προώθηση του προγράμματος  « Κοινωφελούς Εργασίας» κ.α, τις περικοπές στις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών και νέες φοροαπαλλαγές  γι’ αυτούς.
Συρρικνώνουν κι άλλο κύριες και επικουρικές συντάξεις , διαλύουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κλάδο υγείας , φορτώνουν το λαό με νέα φορολογικά μέτρα και «χαράτσια».
Θερίζουν τους εργαζόμενους  η ανεργία, η φτώχεια , οι απολύσεις, η απλήρωτη εργασία για πολλούς μήνες, η επίθεση και τρομοκρατία  στους χώρους δουλειάς σε βάρος  τους  σε όλους τους κλάδους.
Προσπαθούν να μας υποτάξουν με κάθε μέσο και τρόπο και με τη βοήθεια  των μεγάλων Μ.Μ.Ε. , γι’ αυτό πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας . Να μην υποταχτούμε στα σχέδιά τους , να ανατρέψουμε αυτούς και το σύστημά τους.
Με τον ταξικό μας αγώνα  να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας , τις  συλλογικές συμβάσεις, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, τα επιδόματα κ.λ.π.
Να απομονώσουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε.  ( ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ-Α.Π.) που συνεχίζουν να συμμετέχουν στο «διάλογο» για την κατάργηση των δικαιωμάτων μας.
Συνάδελφοι, ο αγώνας θα είναι σκληρός , αλλά είναι και μονόδρομος για μας , αν θέλουμε να ζήσουμε ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια  ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΡΙΤΗ
 17 ΓΕΝΑΡΗ 6,30 μ.μ. στην Πλατεία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.