«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Σύλληψη αλλοδαπών για διακεκριμένες κλοπές.

Εξιχνιάστηκαν τρεις διαρρήξεις καταστημάτων στην περιοχή της Αιγιαλείας.
Συνελήφθησαν χθες (2-1-2012) το πρωί, στο Αίγιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, τρεις αλλοδαποί (δυο άνδρες και μια γυναίκα) υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 25, 23 και 32 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων κατ΄ εξακολούθηση...


Οι δράστες συνελήφθησαν στo πλαίσιο συντονισμένων ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου για την εξιχνίαση διαρρήξεων καταστημάτων, που είχαν λάβει χώρα το τελευταίο  διάστημα στη περιοχή της Αιγιαλείας.

Ειδικότερα, χθες (2-1-2012) νωρίς το πρωί, σε διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις στην Ακρατα και στις Καμάρες Αιγίου εντοπίστηκαν οι τρεις συλληφθέντες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τα εξής :

•    500 πακέτα τσιγάρων τα οποία είχαν αφαιρεθεί από καταστήματα ψιλικών στην Αιγειρα και στο Αίγιο.
•    410 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
•    Πληθώρα κλεμμένα ψιλικά προϊόντα (αναπτήρες, ταμπακιέρες, προϊόντα καπνού κ.α.).

Από την έως τώρα διενεργηθείσα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τρεις διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα ψιλικών, που είχαν διαπράξει το τελευταίο μήνα, οι συλληφθέντες στην περιοχή της Αιγιαλείας, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κάρτες τηλεφωνίας, τσιγάρα, οινοπνευματώδη ποτά, πούρα και κινητά τηλέφωνα τα οποία στη συνέχεια διέθεταν σε κλεπταποδόχους στην περιοχή των Αθηνών.

Τα προϊόντα τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους παθόντες καταστηματάρχες ενώ οι τρεις αλλοδαποί είχαν αποκομίσει από την  παράνομη δράση τους χρηματικό όφελος μεγαλύτερο των 17.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.


Εξιχνίαση κλοπής.

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 6750 ευρώ.

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Πύργου, περίπτωση κλοπής που είχε συμβεί πριν δύο μέρες, στον Πύργο Ηλείας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών ηλικίας 41, 25 κα 15 ετών για κλοπή.

Ειδικότερα προχθές (1-1-2012) το μεσημέρι, στον Πύργο, άγνωστοι δράστες, αφού εισήλθαν από ανασφάλιστη είσοδο σε ισόγεια μονοκατοικία 71χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν τα χρηματικά ποσά των 10000 ευρώ και 4500 δολαρίων ΗΠΑ.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν άμεσα και με μεθοδικότητα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι δράστιδες της εν λόγω κλοπής ήταν οι τρεις ημεδαπές, οι οποίες εντοπίστηκαν στον Πύργο, σε αγροτική περιοχή, με υψηλή βλάστηση, να έχουν αποκρύψει το χρηματικό ποσό των 6750 ευρώ.

 Οι τρεις ημεδαπές δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ενώ τα χρήματα που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας.



Σύλληψη αλλοδαπού για αρπαγή τσάντας.

Συνελήφθη σήμερα (3-1-2012) πολύ νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλγερίας, ηλικίας 23 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα ο δράστης, πλησίασε πεζός μία 32χρονη ημεδαπή και της αφαίρεσε την ατομική της τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Αστυνομικοί της Άμεσης δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή, ενήργησαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του δράστη σε κοντινή απόσταση και τη σύλληψη του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Σύλληψη ημεδαπών για διεξαγωγή τυχερών ηλεκτρονικών παιγνίων.

Κατασχέθηκαν δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Συνελήφθησαν, χθες (2-1-2011) το μεσημέρι, στη Ναύπακτο, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 42 και 56 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίσταση, για παράνομη διεξαγωγή τυχερών ηλεκτρονικών παιγνίων.

Η σύλληψη των δυο ημεδαπών έγινε στο πλαίσιο στοχευόμενων αστυνομικών ελέγχων, που ενεργούνται κατά την περίοδο των εορτών σε όλη την περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων (Σχετικά τα από 30-12-2011 και 31-12-2011 Δελτίο τύπου μας).

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε καφενείο 40χρονης ημεδαπής στη Ναύπακτο, η οποία αναζητείται, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος σύζυγος της, ο οποίος ήταν προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε δυο φορητους ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνδεδεμένους διαδικτυακά, τους οποίους είχε μετατρέψει σε τυχερά ηλεκτρονικά παίγνια (φρουτάκια - τρίλιζα).

Παράλληλα οι αστυνομικοί κατά την είσοδο τους στο κατάστημα εντόπισαν επ΄ αυτοφώρω τον 56χρονο να συμμετέχει στη διεξαγωγή τυχερού ηλεκτρονικού  παιγνίου στους υπολογιστές.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα δυο laptop, τα οποία είχαν μετατραπεί σε τυχερά ηλεκτρονικά παίγνια και το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζουμε στους πολίτες της περιφέρειας μας ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.