«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σύλληψη 40χρονου στην Παντάνασσα Αιτωλοακαρνανίας, για διεξαγωγή παράνομου «τζόγου».

Συνελήφθη χθες (8-1-2012) αργά το απόγευμα, στην Παντάνασσα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 40 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών....


Η σύλληψη του 40χρονου έγινε στο πλαίσιο στοχευόμενων αστυνομικών ελέγχων, που ενεργούνται κατά την περίοδο των εορτών σε όλη την περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε καφενείο του 40χρονου, στη Παντάνασσα Αιτωλοακαρνανίας, διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε ένα παράνομο ηλεκτρονικό τυχερό παιγνιομηχάνημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.


Εξιχνιάστηκε άμεσα διάρρηξη περιπτέρου στο Αιτωλικό.

 Συνελήφθη ένας ανήλικος ενώ αναζητούνται οι δυο συνεργοί του.

Συνελήφθη, χθες (8-1-2012) το απόγευμα, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας ημεδαπός, ηλικίας 14 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αυτού και δυο συνεργών του, ηλικίας 15 16 ετών, για διάπραξη κλοπής κατ΄ συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες (8-1-2012) πολύ νωρίς το πρωί, οι τρεις ανήλικοι ενεργώντας από κοινού, παραβίασαν μεταλλικό ρολό περιπτέρου στο Αιτωλικό και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και πακέτα τσιγάρων αξίας 1000 ευρώ.

Από την έρευνα που ακλούθησε προέκυψε ότι οι δράστες της συγκεκριμένης διάρρηξης είναι οι τρεις ανήλικοι.

Για την ανεύρεση τους ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 14χρονου.

Ο συλληφθεις θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


Εξιχνίαση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού.

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδριτσας, τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό και εγκατάλειψη που συνέβη πριν 2 ημέρες, στο 38ο χλμ της Εθνική Οδού Πατρών – Τριπόλεως στο Μαστραντωνη Ερυμάνθου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού, άνδρα, ηλικίας 32 ετών.

Ειδικότερα, την 7-1-2012 το πρωί, στο 38ο χλμ της Εθνική Οδού Πατρών – Τριπόλεως, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος άνδρας με κατεύθυνση από Τρίπολη προς Πάτρα, συγκρούστηκε με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 35χρονος ημεδαπός στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα την εκτροπή και ανατροπή των οχημάτων σε παρακείμενο αγρό.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο οδηγός του επιβατηγού οχήματος ενώ ο οδηγός του φορτηγού εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε από τους Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδριτσας, πρόεκυψε ότι οδηγός του Ι.Χ.   Φορτηγού που είχε εγκαταλείψει τον τόπο του ατυχήματος ήταν ο 32χρονος ημεδαπός.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών καλούμε όλους τους πολίτες σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων με εγκατάλειψη να βοηθούν τους συνανθρώπους τους και την Τροχαία στο έργο της.

« Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος ».