«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τον Κουρουμπλή διαγράψατε, βρε απατεώνες;

Γράφει Ο Νικόλαος Σ. Σιάμος

Για όσους γνωρίζουν καλώς τον Πάνο Κουρουμπλή, δεν αποτελεί έκπληξη η καταψήφιση απ’ αυτόν του «μεσοπρόθεσμου». Του νόμου, διά του οποίου θα ξεπουληθεί «μπιρ παρά» η εθνική περιουσία και θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση οι Έλληνες. Διότι ο Πάνος, είναι παλικάρι. Ξέρει να λέει, όταν πρέπει και όταν χρειάζεται, όχι. Οι αλλοτριωμένοι καρπαζοεισπράχτορες του ΠΑΣΟΚ τον υποτίμησαν, διό και εξεπλάγησαν.

Είπε, λοιπόν, όχι ο Πάνος στο νομοσχέδιο, το οποίο επέβαλαν στον τόπο διά των ψευδών, του εκβιασμού και των απειλών, οι οικονομικοί κατακτητές και οι εδώ συνεργάτες τους. Άκουσε τη φωνή της πατρίδας, των πολιτών της και της λογικής.
Σε αντίθεση με κάποιους άλλους συναδέλφους του, οι οποίοι παρίσταναν όλες αυτές τις μέρες τον… καμπόσο και την κρίσιμη στιγμή αποδείχτηκαν «κότες», ο Κουρουμπλής τόλμησε. Όταν τον κάλεσαν να ψηφίσει, τους πέταξε κατάμουτρα ένα βροντερό «ΟΧΙ».

Και ο Γιωργάκης, τον διέγραψε...
Δεν είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της βουλής, όταν ο μειδιών σαν τους πρασινοφρουρούς της δεκαετίας του ‘80, για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, πρόεδρος της βουλής ανέγνωσε επιστολή τού υπό προθεσμίαν και κηδεμονίαν αρχηγού, διά της οποίας τον έθετε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδος.

Εκτός ΠΑΣΟΚ, ο Πάνος Κουρουμπλής. Ο αυτοδημιούργητος επιστήμων, ο κοινωνικός αγωνιστής, ο υπείκων στη θέληση των πολιτών, πολιτικός. Μάλιστα, κάποιοι ψιττακοί των ΜΜΕ τόλμησαν χθες το απόγευμα να του υποδείξουν όπως παραδώσει την βουλευτική έδρα. Να παραιτηθεί, για να εκπροσωπούν την Αιτωλοακαρνανία στη βουλή η αγαπημένη των αθηναϊκών ΜΜΕ, Γιαννακά, ο παρ’ ολίγον εισηγητής του «μεσοπρόθεσμου» και ακραιφνής παπανδρεϊκός, Μακρυπίδης, και ο υφυπουργός του τίποτα, Μωραΐτης. Ευτυχώς, δεν τους άκουσε.

Φρονώ, ότι έτσι που κατάντησε το ΠΑΣΟΚ, η διαγραφή αποτελεί λύτρωση και όχι ποινή για τον Κουρουμπλή. Και, αντίς να επιδιώκει δικαίωση –καθώς τον άκουσα να λέει στο «MEGA»– από τα κομματικά όργανα, καλά θα κάνει να διακόψει κάθε δεσμό με τους πολιτικούς απατεώνες, οπού διαφεντεύουν σήμερα τις τύχες τις χώρας. Δεν θα το μετανιώσει. Το πολιτικό σκηνικό, συντόμως, θα αλλάξει, και το ΠΑΣΟΚ των οικονομικών δωσιλόγων θα αποτελεί παρελθόν. Τότε, οι πολίτες, οι οποίοι ενθυμούνται, σε αντίθεση με τη μάζα οπού ξεχνά, θα τον ανταμείψουν.–

Υ.Γ.: Το καταρρέον καθεστώς της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, κατάφερε διά των πρακτόρων του, και κάποιων ανοήτων οι οποίοι τους ακολουθούν, να ξεμπήξει από το μάτι του τον κάρφο της Πλατείας Συντάγματος. Ας μην αυταπατάται, όμως. Δεν τέλειωσε μαζί του.