«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ομιλία του κ. Π. Κουρουμπλή με θέμα: «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις»

Ομιλία του Βουλευτή Αιτ/νίας ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στη συζήτηση επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις»
 
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις», ανέφερε ότι  «Η Ιστορία αυτού του τόπου διδάσκει όλους μας ότι, όταν δεν υπάρχει μέτρο στα πολιτικά δρώμενα, οι επιπτώσεις των εξελίξεων είναι τραγικές και δραματικές για όλους. Πρέπει όλες οι πτέρυγες της Βουλής να σέβονται την δεοντολογία της Δημοκρατίας αυτοελέγχοντας την πολιτική τους έκφραση. Στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ανεβαίνουν συχνά οι τόνοι και οδηγούνται εκπρόσωποι Κομμάτων, που μάλιστα φιλοδοξούν να κυβερνήσουν την Ελλάδα, στο να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και συγκεκριμένα ότι ο Πρωθυπουργός διέφυγε στο εξωτερικό. Είναι αδιανόητο σε Δημοκρατική χώρα, σεβόμενη τον Κοινοβουλευτισμό της να διαδίδονται αυτής της ποιότητας ειδήσεις».
Εν συνεχεία ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται να υπερβαίνονται τα εσκαμμένα διότι δεν πλήττεται ο Πρωθυπουργός ή το ΠΑΣΟΚ, αλλά πλήττεται  η Ελλάδα. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η πατρίδα. Υπεράνω του πολιτικού, προσωπικού και κομματικού μας συμφέροντος τοποθετείται η κοινωνία και η πατρίδα. Με νηφαλιότητα, με σύνεση και μετριοπάθεια πρέπει να προσεγγίζουμε αυτά τα ζητήματα. Ο ελληνικός λαός έστειλε στο Κοινοβούλιο για τέσσερα χρόνια ως πλειοψηφούσα παράταξη το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ διαθέτει αυτοδύναμη πλειοψηφία. Θα πρέπει, λοιπόν, να αφήσουμε τις ακρότητες δίνοντας το δικαίωμα στην πλειοψηφούσα παράταξη μέσα από δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες ως ορίζει το Σύνταγμα και το καταστατικό του κόμματος να επεξεργαστούμε εμείς τη λύση».
 Εις το υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι «η σπατάλη και η αρπαγή των τελευταίων πέντε χρόνων από το 2004 έως το 2009, στο χώρο του φαρμάκου, «ενέχεται» στο 25% του ελλείμματος. Αυτό είναι έργο της Νέας Δημοκρατίας που θέλει αύριο να κυβερνήσει την Ελλάδα με πομπώδη τρόπο.
 Ευθύνη της Κυβέρνησης είναι να  περιορίσουμε αυτή τη δαπάνη για να προστατεύσουμε πληττόμενα  λαϊκά εισοδήματα. Πως είναι δυνατόν η ελληνική φαρμακοβιομηχανία με οκτακόσιους εργαζόμενους, με 120.000.000 ευρώ τζίρο, να πληρώνει φόρο 13.000.000 ευρώ και συγχρόνως πολυεθνική εταιρεία φαρμάκου στην Ελλάδα με 500.000.000 ευρώ τζίρο, με διακόσιους εργαζόμενους να εμφανίζει  ζημίες. Σε αυτά τα ζητήματα το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό πρέπει να απαντήσει για να εμπεδώσουμε το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης στον ελληνικό λαό. Αναφορά έκανε ο κ. Κουρουμπλής και στην τροπολογία που κατέθεσε ο ίδιος με τη συνυπογραφή του Βουλευτή Άρτας ΠΑ.ΣΟ.Κ.  κ. Παύλου Στασινού , με την οποία ζητούν να καθίσταται και ποινικά υπεύθυνος ο εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας που διαπιστώνεται ότι αποκρύπτει ή παρέχει ανακριβή και αναληθή στοιχεία της εταιρείας του στην  αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου.
Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να κάνει δεκτή την εν λόγω τροπολογία διότι συμβάλει πραγματικά στη διαφάνεια και στον περιορισμό των φαινομένων διαφθοράς που υπονομεύουν την  κοινωνική συνοχή.
Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλης Τιμοσίδης από το βήμα Βουλής απεδέχθη την εν λόγω τροπολογία.