«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Συγκέντρωση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε απόψε στο Αγρίνιο

Συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κ.Ο. Αγρινίου του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε απόψε Πέμπτη 16 Ιούνη στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ομιλητής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραΐτης.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ:
"Συναγωνιστές και συναγωνίστριες
    Συντρόφισσες και σύντροφοι
    ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ στις ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.
    Είναι ώρα ευθύνης του λαού, ιδεολογικής και πολιτικής αφύπνισης. Όχι άλλος χαμένος χρόνος, ούτε ώρα.
    Απευθυνόμαστε στα δοκιμαζόμενα εργατικά λαϊκά στρώματα που ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ.  Μη δίνετε δεκάρα τσακιστή  στις εσωτερικές φιλονικίες στο κόμμα σας. Όπως και αν ανακατευθεί η τράπουλα, στο κόμμα, στην κοινοβουλευτική ομάδα, ενδεχομένως και στην κυβέρνηση, αυτό το κόμμα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για την ΝΔ και τα γεννήματα της. Μη στοιχίζεστε στη μια ή την άλλη ομάδα.
    Ζητάμε εκλογές για να καταφέρει ο λαός ένα πρώτο βαθύ πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα. Όσο πιο αδύναμη κυβέρνηση προκύψει, τόσο πιο εύκολο θα είναι για το λαό να αποτρέψει τα χειρότερα.
    Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει θα κάνει τα ίδια και χειρότερα, εντός του συστήματος οι επιλογές είναι συγκεκριμένες.
    Γι' αυτό έχει σημασία η συμπαράταξη με το ΚΚΕ.  Από την άλλη μέρα των εκλογών ο λαός στο πόδι για να κάνει πιο βαθειά την επιτυχία του. Γι’ αυτό έχει σημασία η συμπαράταξη με το ΚΚΕ.
Προσπερνάμε τούτο το βράδυ τα τραγελαφικά γεγονότα που ζήσαμε χθες, από την πρόθεση του πρωθυπουργού για παραίτηση, από την ετοιμότητα Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας, ως και την κατάληξη στη φάρσα του ανασχηματισμού.
    Προσπερνάμε τον ανασχηματισμό – οπερέτα, δεν έχει καμία σημασία ποιος υπουργός φεύγει και ποιος μπαίνει.
    Η συναίνεση ναυάγησε προσωρινά, θα την ξαναεπιχειρήσουν, αφού άλλωστε υπάρχει η βάση, η συμφωνία στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας και η διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού. Στη διαδικασία συναίνεσης συνδράμουν και μικρότερα κόμματα, που είναι πρόθυμα να συμπράξουν, καθώς ιδεολογικά δεν τα χωρίζει χάσμα ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με την ΝΔ. Στη διαδικασία συναίνεσης με τον δικό του τρόπο συμβάλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ με την θέση του για αριστερή διαπραγμάτευση εντός των κανόνων της ΕΕ, για αριστερό τραπεζικό σύστημα στο έδαφος του καπιταλισμού. Ούτε πρωτοετείς στην ΑΣΟΕΕ δεν μπορεί να πιστέψουν σε μια τέτοια εξέλιξη.
    Πετάξτε στο καλάθι των αχρήστων τις απειλές ότι αν δεν συμμορφωθεί ο ελληνικός λαός με το Μνημόνιο και τα άλλα Μνημόνια που έρχονται, με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα χρεοκοπήσει, θα βρεθεί δίχως συντάξεις και μισθούς.
Τα δικά τους διλήμματα προσπαθούν να τα μετατρέψουν σε λαϊκά διλήμματα.
    Τον πανικό και το φόβο τους μπροστά στο ξεγύμνωμα του καπιταλιστικού συστήματος και της ΕΕ προσπαθούν να τον μεταστρέψουν σε λαϊκό πανικό και φόβο.
    Όταν οι επάνω τρέμουν οι κάτω αντεπιτίθενται με ακόμα μεγαλύτερη μαχητικότητα.
    Χθες και σήμερα τα εγχώρια και διεθνή παπαγαλάκια φωνάζουν ότι η πλατεία των αγανακτισμένων έφερε την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.
    Βεβαίως και κάθε μορφής διαμαρτυρία, κάθε σταγόνα στο ήδη ξεχειλισμένο ποτάμι της λαϊκής οργής μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.
    Όμως ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει  τους αγώνες που έγιναν την τελευταία 20ετία, τις δεκάδες απεργιακές κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις υπουργείων και άλλων δημόσιων κτιρίων, την περήφανη στάση των ναυτεργατών στους καταπέλτες των πλοίων και όταν η απεργία ήταν  παράνομη, την συμβολή του ΠΑΜΕ, των αγροτικών κινητοποιήσεων, τους αγώνες της νεολαίας και των γυναικών. Αγώνες που στις περισσότερες περιπτώσεις στηρίχθηκαν και ενισχύθηκαν από το μαχητικό και ανυποχώρητο ΚΚΕ.
    Κάθε υποχώρηση στον εκβιασμό ότι θα γίνει στάση πληρωμών στους μισθούς και στις συντάξεις, γίνονται με ένα σκοπό,  να δεχθεί ο λαός νέα βάρη, να κάνουν την ζωή του λαού αβίωτη, να πάρουν νέα μέτρα που ίσως σήμερα και εμείς που βλέπουμε μακριά δεν μπορούμε ακριβώς να προσδιορίσουμε.
    Οι εκβιασμοί γίνονται για να υποταγεί ο λαός κατά κράτος, και να αφήσει ελεύθερο  το πεδίο να διαπραγματευθούν μεταξύ τους στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ πότε ακριβώς και πόσα χρήματα, θα πάρουν πίσω οι λεγόμενοι πιστωτές. Η κρίση στην ευρωζώνη είναι βαθειά,  στην Ιρλανδία και Πορτογαλία, προβλέπονται προβλήματα στην ιταλική οικονομία και όξυνση της κρίσης στην Ισπανία, επομένως θα πληρώσουν όλοι οι λαοί, δεν είναι ζήτημα το είδος της διαπραγμάτευσης που φωνάζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κάνουμε σήμερα, ή μάλλον επαναλαμβάνουμε, πιο συγκεκριμένη  πρόταση  συμπόρευσης, ώστε να ξεκινήσει η ανασύνταξη  του εργατικού λαικού κινήματος με στόχο την αντεπίθεση, για να κερδίσουμε μάχες ώσπου να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις να κερδίσει ο λαός  τον πόλεμο με ρήξη και ανατροπή.
    Να μη χαθεί ώρα, γιατί τώρα ψήνονται νέα σενάρια ακόμα πιο επικίνδυνα. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας ώστε από την εκποίησή της να κερδίσουν οι πάσης φύσεως πιστωτές, οι γερμανικές τράπεζες, οι γαλλικές και οι ελβετικές, αλλά και οι ελληνικές.
    Να μη χαθεί άλλος χρόνος, καθώς οι εξελίξεις στην γειτονική Τουρκία αξιοποιημένες από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θα φέρουν νέες συμφωνίες σε βάρος των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, σε βάρος των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.
     Αντί να περιμένουμε πότε θα πέσει η μια ή άλλη δόση, που έτσι και αλλιώς ο λαός θα την πληρώσει, αντί να ζαλιζόμαστε ανάμεσα στις διάφορες προτάσεις τι να πουληθεί και τι να μη πουληθεί, αντί να ταλανιζόμαστε με την δήθεν ανανεωτική αριστερή πρόταση να διαχωρίσουμε το χρέος σε νόμιμο και μη, ενοχοποιώντας το λαό, ας κάνουμε όλοι εμείς ένα αποφασιστικό βήμα:
    Να αναδείξουμε τι χρωστάνε στο λαό οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα μονοπώλια, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, και βεβαίως τα αστικά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
    Με τη δύναμη του δίκιου του εργάτη, του αυτοαπασχολουμένου, του αγρότη μπορούμε να δώσουμε πιο αποφασιστικούς αγώνες, για τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων. Να μη πληρώσει δεκάρα ο λαός.
Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ
Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ
    Χρωστάνε από την κλεμμένη υπεραξία στην παραγωγική διαδικασία, στην βιομηχανία και την αγροτική παραγωγή. Χτυπάνε αλύπητα την εργατική δύναμη.
    Χρωστάνε στους εργαζόμενους στον τομέα του εμπορίου, των υπηρεσιών, δημόσιων και ιδιωτικών, χρωστάνε στη μεγάλη πλειοψηφικά των μισθωτών σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις.
    Χρωστάνε τον τεράστιο πλούτο που έχουν συσσωρεύσει στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού.
    Χρωστάνε από την ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, από τις ελλείψεις στον τομέα προστασίας των ανέργων.
    Χρωστάνε όλα όσα έχει πληρώσει η ελληνική λαική οικογένεια για την παιδεία, υγεία, πρόληψη, υγιεινή και ασφάλεια, στα βαρέα και ανθυγιεινά.
    Χρωστάνε τους αδίκους άμεσους και έμμεσους φόρους
    Χρωστάνε τα τεράστια ποσά για πολεμικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς χάριν του ΝΑΤΟ και των τοπικών πολέμων.
    Το χρέος πολλαπλασιάζεται και γιγαντώνεται, γίνεται ανυπολόγιστο  παίρνοντας υπόψη κάτι που κανένα κόμμα δεν αποτιμά πλην ΚΚΕ: Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους που οφείλουν στο λαό είναι ότι χτύπησαν αλύπητα τον παραγωγικό πλούτο και τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας,  που είναι πολύ περισσότερες σε σύγκριση με αυτά που γνωρίζει ο λαός. Δυνατότητες που μπορεί να εξασφαλίσουν στο λαό δουλειά, κοινωνική και πολιτική προστασία, δημοκρατικά δικαιώματα κλπ.
Ο λαός πρέπει να πάρει στα χέρια του την ιδιοκτησία και αξιοποίησή τους, τώρα να το θέσει ως στόχο, τώρα που θα υποθηκευθεί  ένα σημαντικό μέρος τους, όπως υποθηκεύουμε τα σπίτια μας και τα χωράφια μας στις τράπεζες.
Υπάρχουν παραγωγικές, αναπτυξιακές δυνατότητες σε ορυκτό πλούτο με πολλές εφαρμογές, σε όλους σχεδόν τους κλάδους της βιομηχανίας, σε όλους τους κλάδους της αγροτικής παραγωγής, στην ναυτιλία στην αλιεία. Αναπτυξιακές δυνατότητες για τον κοινωνικό λαϊκό τουρισμό στο εσωτερικό και εξωτερικό, στην επιστήμη και την έρευνα υπέρ των λαϊκών αναγκών, αναπτυξιακές δυνατότητες που δεσμεύει το κεφάλαιο σήμερα και τις αξιοποιεί για δικό του αποκλειστικό όφελος με συνεχή ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης.
    Αναπτυξιακές δυνατότητες που δεσμεύει και υποθηκεύει η ΕΕ, οι ανισόμετρες συμφωνίες με άλλα καπιταλιστικά κράτη και στρατιωτικές συμμαχίες.
    ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΔΕΠΊΓΡΑΦΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
    Άλλωστε κανένα πολιτικό κόμμα δεν μιλά γι’ αυτό το χρέος, πλην του ΚΚΕ.
    Δεν αξίζει να περιμένει ο ελληνικός λαός με ευχέλαια ή με μούντζες και γενικόλογα συνθήματα ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΤΕ, πότε θα εκταμιευθεί η μια ή η άλλη δόση που θα την πληρώσει ο λαός εκατό φορές παραπάνω.
    Αυτό το δυσθεώρητο χρέος δεν πρόκειται να επιστραφεί ούτε με αγώνες, ούτε με διαμαρτυρίες στις πλατείες.
    Αυτό το χρέος θα το εισπράξει ο λαός μόνος του παίρνοντας στα χέρια του  την εξουσία, την ιδιοκτησία, με κοινωνικοποίηση και λαϊκό συνεταιρισμό, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατικό λαϊκό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω, με λαϊκό κοινοβούλιο εκλεγμένων από τους τόπους δουλειάς ,τις οργανώσεις των συνταξιούχων, των μαθητών, φοιτητών σπουδαστών, με πανεθνικό σχεδιασμό που καταργεί κάθε μορφή ανεργίας.
Πρωταγωνιστής των εξελίξεων πρέπει να γίνει όχι γενικά και αφηρημένα ο λαός, αλλά το ενιαίο μέτωπο συμμαχίας εργατών, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, φοιτητών και σπουδαστών, των γυναικών της λαϊκής οικογένειας που διεκδικούν διέξοδο, που διεκδικούν ριζική αλλαγή στο πολιτικό και στο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ, ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ
    ΤΟ ΗΔΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ, ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ: ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ.
Ενιαίο μέτωπο που δεν πέφτει στην παγίδα, που όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στήνουν, περί αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, περί αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, αλλά ενιαίο μέτωπο που δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος. Ένα μόνο χρέος διεκδικεί να ξεπληρωθεί, το χρέος των μονοπωλίων, το χρέος της ΕΕ σε βάρος του λαού, που 20 χρόνια τώρα τον ξεζουμίζουν με νέα όπλα, με νέες συμφωνίες, αρχής γενομένης από τη συνθήκη του Μάαστριχ και την προσχώρηση στη νέα δομή του ΝΑΤΟ.
     Ενιαίο μέτωπο κατά των μονοπωλιακών ομίλων, κατά της κυριαρχίας και εξουσίας των μονοπωλίων, με σαφή, κάθετη αντίθεση στην ΕΕ, που δεν παζαρεύει τις δόσεις των δανείων και του χρέους, διαγράφει χρέη και δάνεια, διεκδικεί να γίνει αφεντικό του πλούτου της χώρας. Δεν υποθηκεύει κυριαρχικά δικαιώματα, σύνορα στο Αιγαίο.
Υπάρχει δύναμη με πρόταση, εμπειρία και σταθερή μαχητικότητα χωρίς τα επικίνδυνα , καιροσκοπικά ζίγκ-ζάγκ: Είναι το ΚΚΕ, είναι το κοινωνικό λαϊκό μέτωπο των κοινωνικών ριζοσπαστικών οργανώσεων που συσπειρώνονται στην συμμαχία ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ. Είναι μορφές συσπείρωσης, λαϊκές επιτροπές, συντονιστικά όργανα στη βάση, στους κλάδους και στη γειτονιά.
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΡΘΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΙΑ
     ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ.
Στις πλατείες δεν βρίσκονται μόνο αδικημένοι. Εμφανίζονται ως οργισμένοι στις πλατείες και  τα λόμπι ισχυρών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, που προπαγανδίζουν δήθεν έξυπνες λύσεις. Επίσης εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων συγκεκριμένου ρόλου, πρώην και ενδεχόμενα νυν συνεργάτες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ζυμώνουν λύσεις εκσυγχρονιστικές και δήθεν ανανεωτικές, με ένα σκοπό: Να ανανεώσουν τη μόστρα και τίποτε να μην αλλάξει. Να αντιπαραθέσουν το αυθόρμητο στο οργανωμένο κίνημα. Ένα πράγμα πρέπει να αποτρέψουμε, να αναζωογονούνται μάταιες ελπίδες που θα φέρουν νέο κύμα επικίνδυνης απογοήτευσης και αποστράτευσης.
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να αντικαθίσταται παλιές αυταπάτες με νέες.
ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΛΛΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΡΟΤΟ.
    ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ.
     ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ, Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΡΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ, ΣΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ, Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ.
    ΟΧΙ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΛΟ ΤΙΤΛΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
     ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟ 1992 ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΧΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ.
    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ,
    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ, ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΝΕ. ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ «ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ». ΗΜΑΣΤΑΝ  Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.
    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΑΜΕ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ, ΚΑΘΩΣ Η ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.
    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ, ΟΤΙ ΥΨΩΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
Δηλώνουμε ανοικτά και καθαρά ότι το ΚΚΕ είναι έτοιμο, ώριμο όσο ποτέ, να συναντηθεί με αγωνιστές και αγωνίστριες εργάτες και εργάτριες, υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, με νέους και γυναίκες που έχουν πια κατασταλάξει ότι δεν πάει άλλο ούτε με ΠΑΣΟΚ, ούτε με Νέα Δημοκρατία, για ένα μέτωπο συμμαχίας και συμπαράταξης στους αγώνες και στις εκλογές που σύντομα θα γίνουν, που πρέπει να γίνουν.
Ποτέ δεν πήγαμε με το συντηρητικό ρεύμα, δεν υποχωρήσαμε στις πιέσεις, παραμένουμε αμετακίνητοι με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού.
ΔΕΙΚΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΥ  ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟ.
     ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ.
Αν η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ του λαού εξαρτάται σήμερα σε μεγάλο βαθμό από τα εργατικά λαϊκά στρώματα που πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, που στήριξαν τις ελπίδες τους στην ΕΕ, στα κοινοτικά πακέτα στήριξης. Χρειάζεται σήμερα να βγούν συμπεράσματα, να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος μπροστά στην αυταπάτη, ή την απογοήτευση και το φόβο.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Δεν αρκεί  η διαπίστωση ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει πια κύρος στα μάτια και τη συνείδηση του λαού. Γιατί το πολιτικό σκηνικό μπορεί να αλλάξει και η πολιτική να μείνει η ίδια και πολύ χειρότερη για το λαό.
Από πού να αρχίσουμε σήμερα
- - Οργάνωση όλων στα σωματεία, τον κλάδο, από την ανατροπή άμεσα μέσα από δημοκρατικές προβλεπόμενες διαδικασίες του σημερινού συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό και μαζικό κίνημα, από την ενίσχυση της συμμαχίας του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ, δημιουργώντας ρίζες και πόδια παντού, στον κλάδο, στην γειτονιά, με λαϊκές επιτροπές οργάνωσης και πάλης σε κλαδικό, τοπικό και εννοείται πανελλαδικό επίπεδο.
    Τέρμα στα άμαζα σωματεία, τα σωματεία τυπικής συμμετοχής, τέρμα στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς που δουλεύουν μόνο οι διοικήσεις τους.
    - Υιοθέτηση και εμπλουτισμό του κοινού πλαισίου πάλης.
    - Οργάνωση της αντεπίθεσης με ορίζοντα και τελική έκβαση την εργατική λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει το χρέος και θα δώσει στο λαό την σφετερισμένη από τα μονοπώλια περιουσία που ο ίδιος έφτιαξε με την δουλειά του.
    - Διεκδίκηση εκλογών για την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης, ώστε να γίνει το πρώτο θεαματικό ρήγμα, με συνέχιση της πάλης ενάντια σε όποιο κυβερνητικό αδύναμο σχήμα προκύψει.
Εμείς είμαστε έτοιμοι για μια νέα φάση ριζοσπαστικής και ανατρεπτικής συμμαχίας.
    Δεν είμαστε απαλλαγμένοι από ελλείψεις και αδυναμίες, έχουμε την θέληση να τις πολεμήσουμε αλλά πρέπει να έχουμε και την απαιτούμενη κοινωνική και πολιτική δύναμη.
    Η πάλη για την νίκη θα είναι ταξική, θα είναι αποτελεσματική  ανάλογα με την οργανωτικότητα του κινήματος συμμαχίας, με την επιτελικότητα σε κάθε φάση και στροφή του αγώνα, και οπωσδήποτε με την πορεία της δύναμης του ΚΚΕ.
    Κανένα βήμα εμπρός δεν μπορεί να γίνει δίχως συμπόρευση με το ΚΚΕ δίχως ισχυρό, πανίσχυρο ΚΚΕ."

Τέλος για μιαν άλλη ακόμα φορά οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Αγρινίου φωνάζοντας ακατάπαυστα συνθήματα.

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΛΑΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ
ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ κ.α.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο στις 10 το πρωί, στον ίδιο χώρο, στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Δημήτρης Ντόκας