«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press


ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ
Τα χρίσματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν συγκινούν
Μετά τον Παπαθανάση, σειρά είχε ο Νταουσάνης να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ. Και οι δυο τους, όμως, φαίνεται ότι έλαβαν κενό δώρο. Ο νυν δήμαρχος θα βρει απέναντί του τον Κώστα Κονίδα, αλλά και σημαντικό μέρος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο πρώην δήμαρχος, παρότι δεν θα έχει καθαρά εσωκομματικό αντίπαλο βλέπει ένα - ένα τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ να του γυρνούν την πλάτη. Μετά από τις παλινωδίες και την δίμηνη διαδικασία-παρωδία, το πράσινο χρίσμα που έλαβε σε μικρό βαθμό μπορεί να τον βοηθήσει. Ο ίδιος, με ανακοίνωσή του, κάνει κάλεσμα συστράτευσης, αλλά με τους “αρχιστράτηγους” να δηλώνουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κατέβουν στη μάχη, πρέπει να επιστρατεύσει άλλα όπλα. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν αυτά υπάρχουν και αν ο χρόνος μέχρι τις εκλογές αρκεί ώστε να είναι αποτελεσματικά.

Συστράτευση και... αποστράτευση
Χωρίς αναφορές σχετικά με το χρίσμα, αλλά με έμφαση στη διαφάνεια και αξιοκρατία ως προς τον τρόπο διοίκησης, ο Γιάννης Νταουσάνης, με ανακοίνωσή του, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν ισότιμα στην προσπάθεια αυτή. Οι συνδιεκδικητές για το χρίσμα δεν αφήνουν περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών: Στ. Λουκόπουλος: Φιάσκο το χρίσμα. Δημ. Κωνσταντόπουλος: Καλή επιτυχία, αλλά θα απέχουμε. Κ. Κανέλλος: Δεν ακολουθώ την καταστροφική πορεία.

ΕΠΑΛ: Με το όπλο παρά πόδα
Οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες, αλλά η αβεβαιότητα συνεχίζει να πλανάται στον αέρα. Οι υποσχέσεις που δίνουν δήμος και νομαρχία για την ομαλήροή των εργασιών στη νότια πτέρυγα του ΕΠΑΛ μένει να αποδειχθούν στην πράξη. Μέχρι τότε, και πάλι υπομονή...

Αποφασίστηκε η αγορά του οικοπέδου
Ομόφωνη αποφασίστηκε από το νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας η αγορά του οικοπέδου για το 3ο Δημοτικό. Αφού πρώτα γίνει αυτό, στη συνέχεια, το βάρος για την κατασκευή του πέφτει στο νέο δήμο Ναυπακτίας, ο οποίος από την 1η του Γενάρη θα έχει στην αρμοδιότητά του τη συγκεκριμένη, ακόμα πιο σημαντική παράμετρο.

Παραφωνίες Σώκου
Ο μικρός Ανδρέας, κάτοικος Ναυπάκτου, αποφάσισε να ακολουθήσει την αγάπη του για τη μουσική και να γραφτεί στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Ωστόσο, οι γονείς του, στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν ίση μεταχείριση για το παιδί τους, έπεσαν πάνω στις παραφωνίες του νομάρχη μας...

Δωρεάν Μαστογραφίες
Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Σεπτεμβρίου, η κινητή μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου,για να πραγματοποιήσει δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες ηλικίας 40–70ετών.