«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Παρουσιάστηκε ο πυρήνας του περιφερειακού ψηφοδελτίου της περιφερειακής ενότητας Αιτωλ/νίας της Λαϊκής Συσπείρωσης .

Συγκέντρωση τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και  παρουσιάστηκε ο πυρήνας του περιφερειακού ψηφοδελτίου της περιφερειακής ενότητας Αιτωλ/νίας.
Παραβρέθηκαν ο υπ. Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας κ. Ν. Καραθανασόπουλος,  ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Σολτάτος, ο υπ. Δήμαρχος Αγρινίου κ. Β. Νικάκης, υποψήφιοι… και κάποιοι δημοσιογράφοι.
Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο κ. Τ. Παπανικολάου.
Μετά τις καθιερωμένες τοποθετήσεις των υποψηφίων, παρουσιάστηκε ο πυρήνας του ψηφοδελτίου της περιφερειακής ενότητας Αιτωλ/νίας.
Ακολούθησαν δημοσιογραφικές ερωτήσεις.
  
Οι δικές μας ερωτήσεις
 Δ. Ντόκας: Αναφέρθηκε ο κ. Σολτάτος προηγούμενα στο θέμα των φωτοβολταϊκών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά το χρηματιστήριο».
Έχουν κατατεθεί υπεράριθμες αιτήσεις, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχουν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν και μέρος απ’ αυτές προβλέπεται να ικανοποιηθούν.
Απ’ την άλλη πλευρά, οι κυβερνώντες τονίζουν ότι θα προτιμηθούν ειδικότερα οι καπνοπαραγωγοί, προκειμένου να αναπληρώσουν το χαμένο τους εισόδημα.
Ποια είναι η δική σας αντιπρόταση, στην εναλλακτική αυτή πρόταση;
Προς ποια κατεύθυνση πρέπει να στραφούν οι παραγωγοί;
Και ένα δεύτερο ερώτημα: Σχολιάζοντας ο κόσμος την μικρή συμμετοχή απεργών –διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και των άλλων οργανώσεων γενικά, ισχυρίζονται κάποιοι, ότι το ΚΚΕ δεν πείθει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η στραβός είναι ο γιαλός, η στραβά αρμενίζετε», θέλω μιαν απάντηση, τι έχετε να πείτε πάνω σ’ αυτό;   

Γ. Σολτάτος: Είναι τεράστιο το θέμα της απάτης των φωτοβολταϊκών
Εάν ήταν αλήθεια ότι θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημα των καπνοπαραγωγών θα ’πρεπε να ’ναι οι μόνοι που κάνουν αίτηση.
Δεν μπορείς να δεσμεύσεις παραγωγική γη που κάνει μεγάλες παραγωγές Παραχελωίτιδα, παραλίμνια που κάνει 1.800 κιλά καλαμπόκι το στρέμμα. Αν ήθελες να φτιάξεις φωτοβολταϊκά θα πήγαινες στο Αφράτο, στο ορεινό Ξηρόμερο!
Να το κάνεις να βοηθήσεις…
Το να πηγαίνεις εκεί, δείχνει ότι δεν είναι έτσι.
Ακούγεται συχνά η φράση ότι δεν παράγουμε.
Δεν είναι αλήθεια, ο αγρότης μπορεί να παράγει τα πάντα, το ερώτημα είναι ποιος εκμεταλλεύεται τη δικιά του παραγωγή;
Παράγει σιτάρι και καλαμπόκι και το πουλάει με 10 λεπτά το κιλό και θέλει ο ίδιος ο αγρότης 20 κιλά για ν’ αγοράσει 800 γραμμάρια ψωμί…
Βγαίνουνε λοιπόν και λένε δεν παράγουμε, ε δεν παράγεις έτσι κι αυτός που είναι να το κάνει δεν το κάνει.
Παράτησαν τον καπνό για την υγεία μας, ωραία θαυμάσια, σήμερα έγραφαν οι εφημερίδες πόσο καπνό εισάγουμε απ’ την Τουρκία.
Δηλαδή ο εισαγόμενος καπνός δεν δημιουργεί καρκίνο;
Τις ημέρες που κατατείθονταν οι αιτήσεις για τα φωτοβολταίκά στη ΔΕΗ είχαμε καταστάσεις προπολεμικές!
Είναι ντροπή αυτό το πράγμα!
  Ν. Καραθανασόπουλος
Η παπάς παπάς η ζευγάς ζευγάς, λένε στο χωριό.
Η είσαι αγρότης, η παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας!
Θέλουν γρήγορα να ξεκληριστεί η φτωχομεσαία αγροτιά απ’ τα χωράφια της!
Δεν τη θέλουν τη γη υψηλής παραγωγικής αξίας και δεύτερον να είναι καθαρή, να μην έχει καμία υποθήκη, για να την επιδοτήσει η τράπεζα τη συγκεκριμένη επένδυση, που σημαίνει δηλαδή ότι θα τη βάλουν στο χέρι. Ξέρουν πολύ καλά ότι σε 4-5 χρόνια ότι ο παραγωγός θα βγεί απ’ έξω απ’ το παιχνίδι, ο αγρότης και θα την πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί και τη γη και την επένδυση.
Για να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγική διαδικασία στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των φωτοβολταϊκών και στις τράπεζες που βρίσκονται από πίσω.
Άλλο πράγμα θέλει ο αγρότης, θέλει να καλλιεργεί και να παράγει τέτοια προϊόντα, αυτό βάζουμε στις προτεραιότητες, που ικανοποιούν τις διατροφικές ανάγκες του λαού.
Εδώ πέρα το λάδι, το σταφύλι, τα εσπεριδοειδή, τα δημητριακά…είναι απ’ τα βασικά προϊόντα κάλυψης των λαϊκών αναγκών και όχι τα διάφορα βατραχοπόδαρα που λέγανε κατά καιρούς τα αρωματικά φυτά και δε συμμαζεύεται.
Απειθαρχία απ’ την κοινή αγροτική πολιτική, των αγροτών, συσπείρωση, συμπαράταξη, κοινή δράση και ανατροπή και στην κάλπη!
Τίμος Παπανικολάου: Τώρα να πούμε μια κουβέντα γι’ αυτό το δεύτερο,  για τη συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις.
Είναι γεγονός ότι δεν είμαστε κι εμείς ευχαριστημένοι.
Και γι’ αυτό και σ’ αυτή την εκλογή και στις προηγούμενες, είχαμε τονίσει ότι ο κόσμος πρέπει να πάρει και ο ίδιος την ευθύνη, την ατομική του ευθύνη που έχει, γιατί υπάρχει και η ατομική ευθύνη.
Το είχαμε πει και στις προηγούμενες εκλογές, στις εθνικές εκλογές και είπαμε στον κόσμο ότι αν στηρίξει τα δυο μεγάλα κόμματα οι επόμενες μέρες θα είναι μαύρες!
Έρχεται θύελλα λέγαμε με τα μέτρα που έρχονται.
Αποδείχτηκε τελικά ότι είχαμε δίκιο  και τελικά αυτή η ψήφος του λαού ήταν σε βάρος του.
Τώρα το ίδιο συμβαίνει και γι’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ότι αν στηρίξει τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δημοκρατίας είναι σαν το Σίσυφο, να κουβαλάει πέτρες στον ανήφορο, θα σπάσουν το κεφάλι τους, θα γυρίσουν πάλι στο κεφάλι τους πρέπει να το κατανοήσουν.
Πέρα από κει υπάρχει πραγματικά, εμείς δεν το συζητούμε, ότι η κυρίαρχη ιδεολογία στην κοινωνία που ζούμε δεν είναι η δική μας κι αυτοί που έχουν την εξουσία έχουν χίλιους δυο τρόπους να εκφοβίζουν τον κόσμο, να φέρνουν την μοιρολατρεία, την ηττοπάθεια να λένε δεν γίνεται τίποτα …Μπορεί κάποιος να έχει την αντίθεσή του με την κυρίαρχη πολιτική, με τα μέτρα που παίρνονται, όμως είναι δύσκολο, εκεί τον έχουν φτάσει, να φύγει απ’ τον καναπέ του. Να αγωνισθεί και δεν είναι μια προσπάθεια που γίνεται σ’ ένα φεγγάρι μόνο, αυτό ξεκινάει απ’ τη σχολική ηλικία, όταν τα παιδιά μας πηγαίνουν στο σχολείο, να προσπαθούν να τους κάνουν τέτοιους ανθρώπους που θα είναι εύθραυστοι και θα μπορούν κάλλιστα να φτάσουν μόνοι τους να ζητούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους.
Εμείς όταν λέμε ότι υπάρχει ατομική ευθύνη της επίλυσης των προβλημάτων, δεν λέμε ότι ο καθένας να λύσει μόνος του το πρόβλημα!
Αλλά υπάρχει η ευθύνη, ο καθένας να συμμετέχει στους αγώνες, μαζικούς αγώνες, για να ανατρέψει αυτή την κυρίαρχη πολιτική.
Βέβαια και αδυναμίες δικές μας υπάρχουν, αυτοί που βλέπουν τις αδυναμίες μας άς έρθουν μαζί μας να τις διορθώσουμε…
Το βασικό είναι να συμφωνήσουμε στο κυρίαρχο: Ότι πρέπει να ορθώσουμε ένα μέτωπο αγώνα, απέναντι σ’ αυτό το μαύρο μέτωπο που έχουμε απέναντί μας.

Ν. Καραθανασόπουλος
Με το βόλι της ψήφου, η θα σκοτώσεις το θεριό που σε κατασπαράζει, η θα το στρέψεις στον εαυτό σου για ν’ αυτοκτονήσεις!