«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ!

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα σωματεία του, διοργάνωσε το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ που διεξήχθη στις 7  το απόγευμα την ΠΕΜΠΤΗ 23 Σεπτέμβρη στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου.
Ομιλητής ο κ. Τίμος Παπανικολάου που παρουσίασε τις θέσεις και τα αιτήματα των εργαζόμενων:
§ Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στις αυξήσεις των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, την ακρίβεια , τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
§ Απαιτούμε: Καμιά αύξηση στο πετρέλαιο , τα τρόφιμα, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ τα φάρμακα κ.λ.π. Αυξήσεις τώρα στους μισθούς , τα μεροκάματα, τις συντάξεις , τα επιδόματα που να καλύπτουν τις πραγματικές μας ανάγκες. Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη πρώτης ανάγκης και των ειδικών φόρων , μείωση στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ κατά 30%, προστασία των ανέργων με έκτακτα επιδόματα και παροχές υγείας.
§ Πραγματικά δημόσια δωρεάν υγεία- πρόνοια και παιδεία για όλους
§ Όχι στα μέτρα που επιβάλει η «τρόικα» Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- Ε.Κ.Τ. και οι πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τώρα , της Ν.Δ. χτες.
Εργάτες , μικρομεσαίοι Ε.Β.Ε. και έμποροι , αγρότες , γυναίκες και νεολαία σε κοινή δράση και μέτωπο για να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική.
Όχι στα μέτρα που επιβάλλει η πλουτοκρατία.
Μετά το τέλος της ομιλίας οι συγκεντρωμένοι, με  προπομπούς δύο τρακτέρ με τις σημαίες της ΠΑΣΥ, πραγματοποίησαν πορεία, φωνάζοντας ακατάπαυστα συνθήματα,  στους δρόμους του Αγρινίου.

 Δημήτρης Ντόκας