«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Άλλοι στρίβουν «δια του αρραβώνος»… κι άλλοι «δια του γάμου»!

Από την «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» απέσυρε την υποψηφιότητά του ο επικεφαλής της παράταξης κ. Β. Αντωνόπουλος. Το  σύντομο πολιτικοαυτοδιοικητικό  ειδύλλιο του υπ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Αντωνόπουλου με τον δήμαρχο Θεστιέων κ. Δ. Τραπεζιώτη έλαβε άδοξο τέλος!
Τώρα τι τίτλος ταιριάζει στην αφίσα «ΜΑΖΙ η ΧΩΡΙΑ…»;
Μέλη, φίλοι και υποστηριχτές της παράταξης, μετά την αποχώρηση του κ. Β. Αντωνόπουλου, φαίνονται «τα μέγιστα…χολωμένοι»!
Πάντως υπάρχουν σκέψεις και γίνονται κινήσεις να ορισθεί νέος επικεφαλής της παράταξης.
Κάποιοι «κακόβουλοι» ισχυρίζονται πως έγιναν υπόγειες συμφωνίες για θέσεις και οφίτσια, τόσο νωρίς; Δεν περίμεναν τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα 8 Νοέμβρη! τότε που γίνονται και θα γίνουν οι μεγάλες συμφωνίες «ως είθισται»!
Κατά τ’ άλλα, όλοι κόπτονται για την «Βιώσιμη Ανάπτυξη» του Δήμου, του κάθε Δήμου!

Παραιτήθηκε και ο κ. Γιάννης Ψαράκης από τη διεκδίκηση της δημαρχίας Μεσολογγίου!
 Τούτος έστριψε «δια του γάμου»! είχε λάβει επίσημα την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, όπως γράφει στην επιστολή του:
«Όπως γνωρίζετε, προσφάτως η αρμόδια Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε, ότι, με στηρίζει ως υποψήφιο Δήμαρχο για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου…»
Και συνεχίζει… περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί!
«Όμως, με έκπληξη και πικρία, κατά τη διαδρομή αυτή εισέπραξα και δέχθηκα εμφανή και υπόγειο πόλεμο –κατά κυριολεξία- από θεσμοθετημένα όργανα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, η δε ραδιουργία και το κλίμα νοσηρότητας που εκπέμπουν οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί μου, ξεπερνούν κάθε όριο οργιώδους φαντασίας.»

Όλοι εμείς «οι κατ’ επανάληψη… αφελείς» αναμένουμε δημόσιο απολογισμό «των εμπλεκομένων», για την πολιτική στάση τους και για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους, σχετικά με τα αυτοδιοικητικά.
Να μας πουν τι έπραξαν; Για «Τα 14 δις ευρώ παρακρατημένα παράνομα χρήματα στην αυτοδιοίκηση, τοπική και νομαρχιακή που ήταν μέχρι τώρα να αποδοθούν» και συμφωνήθηκε να αποδοθεί από το κράτος  «μόνο το 1,8 δις ευρώ και αυτό σε δέκα ετήσιες άτοκες δόσεις»!
Να μας πουν τι έπραξαν; Για το θέμα της «αντιληπτικότητας», δηλαδή για τις όποιες υπηρεσίες και παροχές που θα προσφέρει η αυτοδιοίκηση και οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν αδρά!
Να μας πουν τι έπραξαν; Για τα οικονομικά των δήμων; Πόσα, πως και που διατέθηκαν τα κονδύλια που διαχειρίστηκαν; Πόσα δάνεια, «για ποιο λόγο και αιτία», από πού και με ποιους όρους συνήψαν;  Πόσο ενημέρωσαν τους δημότες για το συγκεκριμένο θέμα!
Να μας πουν τι έπραξαν; Για να υποστηρίξουν τα δίκια αιτήματα, «πάσης μορφής και φύσεως»,  των δημοτών – πολιτών – εργαζόμενων!
Σε ποιες εκδηλώσεις τους και πως συμμετείχαν;
Σε ποιες κινητοποιήσεις ήταν, που έπρεπε να ήταν, μπροστάρηδες;
Γιατί υποτίθεται πως ήταν «υπηρέτες του λαϊκού συμφέροντος»!
Η μήπως δεν ήταν;

Δημήτρης Ντόκας