«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ε.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Η μόνη λύση είναι η άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων και στα δυο νοσοκομεία!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Ε.ΚΑ. και τα σωματεία μέλη του ζητάνε την άμεση ανάκληση της μετακίνησης αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Αγρινίου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου . Τη στιγμή που ήδη οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Αγρινίου δεν καλύπτονται, η μετακίνηση αυτή θα οξύνει περισσότερο το πρόβλημα χωρίς να λύσει κανένα πρόβλημα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, αφού δεν υπάρχει εκεί άλλος αναισθησιολόγος.

Το αποτέλεσμα θα είναι η πλημμελής λειτουργία και των δυο νοσοκομείων , αφού, αντικειμενικά, οι εφημερίες δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που χρειάζονται επεμβάσεις , ενώ παράλληλα θα αυξηθεί η εντατικοποίηση εργαζομένων και γιατρών .

Η μόνη λύση είναι η άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων και στα δυο νοσοκομεία , που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες , με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και όχι τα πρόχειρα μπαλώματα με μετακινήσεις, μετατάξεις και επικουρικούς γιατρούς.

Ανάλογες προσλήψεις θα πρέπει να γίνουν και σ’ όλα τα τμήματα των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου , τα περισσότερα των οποίων υπολειτουργούν ή είναι έτοιμα να κλείσουν.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης , όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων , που οδηγούν το σύστημα της δημόσιας υγείας στην ιδιωτικοποίηση και τη διάλυση, με θύματα τους εργαζόμενους και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το Δ.Σ.