«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press

ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Μήνας... πανηγυριών ο Αύγουστος, και οι περισσότεροι εκ των ενδιαφερομένων για τον δημαρχιακό θώκο στη Ναύπακτο όργωσαν την Ορεινή Ναυπακτία. Οι διαβουλεύσεις, οι ζυμώσεις και το παρασκήνιο συνεχίζονται πλέον στα πεδινά, με αποχωρήσεις, προσχωρήσεις και αρκετή αναμονή αναφορικά με τα χρίσματα. Το γαλάζιο χρίσμα δόθηκε στον Παπαθανάση μόλις αυτή την εβδομάδα, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και ενότητα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το σήριαλ για το πράσινο χρίσμα συνεχίζεται με την έκβαση να κρίνεται αβέβαια. Το δικό τους δρόμο συνεχίζουν Μπουλές και Καρακώστας, που απαλλάχθηκαν νωρίς από κηδεμονίες.
Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από τα Λύκεια της περιοχής
Τέλος μπήκε στην αγωνία χιλιάδων μαθητών σε όλη τη χώρα το πρωί της Τετάρτης, καθώς το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις σχολές επιτυχίας τους. Συναντήσαμε τέσσερα παιδιά από τη Ναύπακτο που ανοίγουν τα φτερά τους για το αύριο. Με προσμονή για τα φοιτητικά χρόνια, αλλά και για τις υποχρεώσεις τους, μας μίλησαν για τη χρονιά που πέρασε, αλλά και γι' αυτές που θα έρθουν. Τις ευχές μας για ό,τι καλύτερο σε όλους!
Αργεί το ΕΠΑΛ
Μέσα στον επόμενο μήνα μπαίνει ο εργολάβος στο ΕΠΑΛ για την έναρξη των εργασιών. Αυτό ορίζει ο νόμος, αλλά η νομαρχία θα πιέσει να επισπευσθούν οι διαδικασίες εγκατάστασής του. Περίπατο πήγαν τα χρονοδιαγράμματα, αλλά ας μην ξεχνάμε πώς φτάσαμε ως εδώ. Αναμένεται θερμή σχολικά χρονιά.
Αγοράζει οικόπεδο για το 3ο Δημοτικό
Αποφασίζει για την αγορά οικοπέδου για το 3ο Δημοτικό απόψε το νομαρχιακό συμβούλιο, κάνοντας έτσι ένα πρώτο βήμα για τη διαδικασία ανέγερσης νέου σχολείου. Οι λυόμενες αίθουσες θα συνεχίσουν βέβαια να φιλοξενούν τους μαθητές για χρόνια, μιας και ο δρόμος προβλέπεται μακρύς ακόμα.
Ασέλγεια επί του δάσους
Όπως καταγγέλλει πολίτης του Δήμου Ευπαλίου, προκειμένου να γίνει δημοτικό έργο ύδρευσης, προκλήθηκε ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον, με διάνοιξη παράνομου δρόμου πλάτους 12 μέτρων και μήκους 1.300 μέτρων, καταστρέφοντας πυκνό δάσος!
Στη συντήρηση
Στα περσινά σχεδόν επίπεδα κινήθηκε η επισκεψιμότητα στη Ναυπακτία για τον μήνα Αύγουστο, με τους τζίρους όμως να είναι πεσμένοι.Οι καφε-εστιάτορες κινούνται στη λογική της συντήρησης, οι ξενοδόχοι στο “πάλι καλά να λέμε”, ενώ η αγορά συνεχίζει ακάθεκτη την πτώση της.