«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Άμεσες και επείγουσες υποχρεώσεις απο την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αθήνα 25-8-2010
Αριθμ. Πρωτ. 317/2010
Προς
1.- Ομοσπονδίες – Μέλη Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
2.- Νομαρχιακά Τμήματα

ΘΕΜΑ: Άμεσες και επείγουσες υποχρεώσεις

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Όπως από προηγούμενα ενημερωτικά γνωρίζετε, το νήμα της αγωνιστικής παρέμβασης και δράσης δυναμώνει και πάλι σε άμεσο χρόνο, επόμενα είναι άμεσο και επείγον:
1.- Η αγωνιστική συγκέντρωση – συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, 6μ.μ. Άγαλμα Βενιζέλου 11/9, να αποτελέσει το πρώτο άμεσο καθήκον και υποχρέωση.
Οι Ομοσπονδίες και τα Ν.Τ. (με καθολική κινητοποίηση εργαζομένων από το σύνολο περιφερειών της Μακεδονίας και την περιφέρεια Θεσσαλίας) να οργανώσουν τη μαζική κινητοποίηση και συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Εάν για την οργάνωση εκτιμάται ότι χρειάζεται η οποιαδήποτε υποστήριξη από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (ιδιαίτερα σε θέματα οργάνωσης μέσων μετακίνησης κ.λ.π.) έως την Παρασκευή 3/9 με FAX ή email (όχι μόνο προφορική ενημέρωση) να γίνει γνωστό για να αντιμετωπιστεί. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με την Ε.Δ.Ο.Θ. για την καλύτερη προετοιμασία της ικανοποίησης έχει προγραμματίσει σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών στην Θεσσαλονίκη.
2.- Στις 29/9 πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες πανευρωπαϊκή συγκέντρωση – διαδήλωση. Η πρόταση που είχε κατατεθεί από την ΑΔΕΔΥ από τον Μάρτιο ήταν να πραγματοποιηθεί απεργιακή κινητοποίηση σ’ όλη την Ευρώπη. Αυτό δεν έγινε δυνατό. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία και με την Γ.Σ.Ε.Ε. και ανάλογα και με τις αποφάσεις των οργανώσεων των άλλων χωρών και ιδιαίτερα του Νότου θα προσδιορίσει το αμέσως επόμενο διάστημα την μορφή της αγωνιστικής παρέμβασης για τις 29/9. Ανεξάρτητα όμως από αυτό είναι ανάγκη να υπάρξει δυναμική παρουσία του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος, είναι ανάγκη να υπάρξει δυναμική παρουσία του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος. Προκειμένου να οργανωθεί συντονισμένα και να υπάρξει ανεκτό οικονομικό κόστος για κάθε Ομοσπονδία ή την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., απαιτείται άμεσα και έως την Τρίτη 31/8 να μας γνωρίσετε ποιο αριθμό η κάθε Ομοσπονδία μπορεί να εξασφαλίσει με πιθανότητα μιας διανυκτέρευσης, εάν δεν προκύψει άλλη λύση μετακίνησης, δεδομένου ότι η συγκέντρωση αρχίζει στις 11.00, για να προχωρήσει η σχετική έρευνα και προγραμματισμός.
Επειδή τα περιθώρια από μία πρώτη έρευνα είναι δύσκολα και μετά τις 5/9 ίσως να μην υπάρχει δυνατότητα για εισιτήρια (στην περίπτωση που ο αριθμός δεν αρκεί για ειδική πτήση) είναι άμεσο να φροντίσετε το θέμα έως την Τρίτη 31/8 και να μας ενημερώσετε (απαραίτητα με fax ή email) διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρχει περιθώριο αλλαγών (στον αριθμό κ.λ.π.) μετά.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Είναι αυτονόητο ότι πέρα από τα οργανωτικά το Γ.Σ. και η Ε.Ε. έχουν διαμορφώσει το πλαίσιο αγωνιστικού – απεργιακού προσανατολισμού για το οποίο θα ενημερωθείτε με νεότερο, καθώς και για το πλαίσιο θέσεων – διεκδικήσεων που η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταθέτει για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση μπροστά στη ΔΕΘ.
Αναπτύσσουμε με νέα δυναμική, νέους αγώνες.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ