«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και έξι μήνες οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Γενική Κλινική «Ιπποκράτειο Ίδρυμα» (πρώην Κρικελή) στο Αγρίνιο...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»

Αγρίνιο 3-8-2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς: Τα Μ.Μ.Ε.
Εργαζόμενους
Κοινοβουλευτικές ομάδες
Επιθεώρηση Εργασίας

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και έξι μήνες οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Γενική Κλινική «Ιπποκράτειο Ίδρυμα» ( πρώην Κρικελή) στο Αγρίνιο με την εργοδοσία να τους χρωστάει και αναδρομικά δυο χρόνων
Απλήρωτοι παραμένουν επίσης και οι γιατροί της κλινικής , σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων.
Δεν εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις και οι ειδικότητες, ενώ οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες με την τρομοκρατία και ειδικότερα τον «ψυχολογικό πόλεμο» προς τους εργαζόμενους σε καθημερινή βάση.
Ακόμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις , χωρίς αυτές να «φαίνονται» πουθενά , προκειμένου να βγάζουν τη δουλειά πέρα.
Αποκορύφωμα της αντεργατικής στάσης και συμπεριφοράς της εργοδοσίας ήταν να μην εμφανιστούν σε συγκεκριμένο ραντεβού με αντιπροσωπεία του Ε.Κ.Α. και του σωματείου για να συζητήσουμε τα προβλήματα την Πέμπτη 29 Ιούνιου.
Η αιτιολογία της εργοδοσίας, ότι δεν πληρώνει τους εργαζόμενους γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε στην κλινική , είναι φτηνή δικαιολογία , προσπάθεια αποπροσανατολισμού και μετάθεσης ευθυνών.
Με τον τρόπο αυτόν επιδιώκει να φύγουν από τη δουλειά οι εργαζόμενοι με μεγάλη προϋπηρεσία χωρίς να πάρουν αυτά που δικαιούνται και ταυτόχρονα να προσλάβει νέους με ατομικές συμβάσεις και όρους που θα επιβάλλει η εργοδοσία. Και όλα αυτά σε βάρος όχι μόνο των εργαζομένων , αλλά και των ασθενών της κλινικής.
Η στάση αυτή της εργοδοσίας είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής -αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης , όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχουν μετατρέψει την υγεία σε εμπόρευμα , για επιχειρηματική δραστηριότητα της πλουτοκρατίας
Ευθύνες όμως έχουν και αρμόδια ελεγκτικά όργανα ( επιθεώρηση εργασίας- Ι.Κ.Α. κ.α. ) με τον ελλιπή έως ανύπαρκτο έλεγχο στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο χώρο. Επίσης οι δικαστικές αρχές , που με το να διώκουν και να καταδικάζουν εργαζόμενους συνδικαλιστές για τη δράση τους , δίνουν το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να δρα ανεξέλεγκτα.

Καταγγέλλουμε την κατάσταση αυτή σε όλους τους εργαζόμενους και απαιτούμε :
* Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι για όσα δικαιούνται ( μισθούς, αναδρομικά κ.α.) .
* Να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και ιδιαίτερα να σταματήσει ο «ψυχολογικός πόλεμος» και η τρομοκρατία.
* Να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος από τα αρμόδια όργανα (επιθεώρηση εργασίας- Ι.Κ.Α. ) και άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
* Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού με πλήρη και σταθερή δουλειά και αμοιβές.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην κλινική να προχωρήσουν και αποφασιστικά να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους.
Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα για το ιδιωτικό κεφάλαιο , είναι καθήκον και κοινωνική υποχρέωση του κράτους προς το λαό . Γι’ αυτό θα πρέπει ο χώρος αυτός να αντιμετωπίζεται με προσοχή και υπευθυνότητα.
Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι με την πάλη τους πρέπει να διεκδικήσουν δημόσια – δωρεάν υγεία – πρόνοια για όλους και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο.
Ε.Κ.Α.
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων « Η ΕΝΩΣΗ»