«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΒΟΥΚΑΤΙΑ 2010...«Γίναμε Θέατρο»!

Ένα σατιρικό θέαμα με τίτλο «Γίναμε Θέατρο», είναι η δεύτερη παραγωγή που παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου και υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της ΤΕΔΚ Νομού Αιτωλοακαρνανίας και του Ιδρύματος Παπαστράτου. Στο πλαίσιο της περιοδείας σε δήμους της Αιτωλοακαρνανίας απόψε Δευτέρα 23 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ η παράσταση παρουσιάστηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Βουκάτια 2010» στην Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας, στο λόφο του αρχαίου Βουκατίου.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Παραβόλας κ. Β. Καπέρδας προς τους παρευρισκόμενους θεατές τόσο τους κάτοικους της Παραβόλας όσο και της γύρω περιοχής, αφού τους καλωσόρισε, αναφέρθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Παραβόλας γενικότερα. Δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του, τόσο στον δήμαρχο Αγρινίου κ. Π. Μοσχολιό όσο και στην κ. Κ. Κατσαρή, για την συμβολή τους στο να ενταχθεί και να παρουσιαστεί η συγκεκριμένη παράσταση στα «Βουκάτια 2010).
Πρόκειται για μια σύνθεση comic-ών κειμένων που υπογράφουν οι σπουδαίοι κομίστες Tergal, Kaz, Wullemin, Reiser, Semp?s, Tronchet, αλλά και σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς, όπως των Γιάννη Ζουγανέλη, Θανάση Παπαγεωργίου, Θεόφιλου Βερύκιου, Νανάς Νικολάου. Τα κείμενα υπογράφουν επίσης οι ηθοποιοί του θιάσου όπως προέκυψαν αυθόρμητα στην περίοδο των δοκιμών.
Μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη...
του κομίστα και τον σατιρικό λόγο αναδεικνύεται κωμικά η παραφροσύνη της καθημερινότητάς μας σε μια παράσταση με γοργούς ρυθμούς. Οι τέσσερις ηθοποιοί ερμηνεύουν τριάντα πέντε νούμερα σε ρυθμό καταιγιστικό, με σύγχρονες μουσικές και τραγούδια που ολοκληρώνουν το σατιρικό χαρακτήρα του έργου.
Μια εξωστρεφής παράσταση που παίρνει το χιούμορ… σοβαρά, διασκεδάζει το βαρύ κλίμα της εποχής με τρόπο έξυπνο και αστείο, κεντρίζει και ταυτόχρονα ψυχαγωγεί, ικανή να… δροσίσει το καλοκαιρινό μας βράδυ.
Συντελεστές
Σύνθεση κειμένων - σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Σκηνικά: Βασίλης Ραμμόπουλος
Επιμέλεια κοστουμιών: Ιώ Μεταλλινού
Χορογραφία : Βούλα Σταμπέλου
Φωτισμοί: Σπύρος Μερεγκλίτσης, Δημήτρης Παπαδάκης
Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Κώστας Κλάδης, Ευδοκία Σουβατζή, Πελαγία Αγγελίδου, Νικήτας Αναστόπουλος.
Άψογοι όλοι οι συντελεστές της παράστασης, συνέβαλαν ώστε να παρουσιαστεί ένα ακόμα πολιτιστικό γεγονός με επιτυχία.
Αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στους αξιόλογους ηθοποιούς, που παρά την δυσκολία των εναλλασσόμενων ρόλων, έδωσαν την ψυχή τους πάνω στο σανίδι, υποστηρίζοντας επάξια το έργο.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας
(Φωτογραφίες: Χάρης Γεωργίου)