«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Ε.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ- ΟΙ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ...


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο ΕΡΜΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1911
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 8
ΤΗΛ.: 2641 031569 – 057390
FAX: 2641 - 057390
e-mail: esagrinio@in.gr

ΑΓΡΙΝΙΟ:28-12-2008
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:11937
ΑΡ. ΑΡΧ.:Φ/1/β

ΟΙ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ
Η ΚΥΡΙΑΚΗ 28/12/2008

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κάποιος ισχυρή μνήμη για να θυμηθεί ότι χρόνια τώρα, με ένταση τα τελευταία, αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του έτους, σίγουρα όμως την περίοδο του Δεκέμβρη, ο Σύνδεσμος των υπεραγορών, των ομίλων, των αλυσίδων και των μεγαλοκαταστημάτων δηλ. ο ΣΕΛΠΕ και ο ΣΕΣΜΕ (τα μεγάλα σούπερ μάρκετ) επιδιώκουν και μεθοδεύουν την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας ζητώντας έστω σαν αρχή το άνοιγμα κάποιες εξ αυτών.
Σε αυτή τους την προσπάθεια είναι επίσης γνωστό ότι πέρα από την Κυβερνητική ανοχή και παρότρυνση, έχουν πότε στην εμπροσθοφυλακή και πότε στην οπισθοφυλακή του αιτήματός τους, τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
Είναι ήπιος χαρακτηρισμός το να αποκαλεί κάποιος ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΗ τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας αν έστω και φευγαλέα ανατρέξει στη στάση του και τις δράσεις του.
Θυμίζουμε μόνο για το 2008:
α) Λίγο μετά το Πάσχα ζητά πρόωρες θερινές εκπτώσεις, δραστηριοποιείται για έναρξη παράνομων προεκπτώσεων κ.λ.π.
β) Αρκετά πριν τα Χριστούγεννα του 2008, πριν τη δολοφονία του μαθητή και τα επεισόδια, ζητά επίσης πρόωρες εκπτώσεις, καλεί σε παράνομες προεκπτώσεις και θέτει θέμα 2ης Κυριακής. (Αντίστοιχες δράσεις είχε και τα προηγούμενα χρόνια).
Τώρα με τα γεγονότα, τυμβορυχώντας κυριολεκτικά, σε κοινό μέτωπο με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ΑΘΗΝΑΣ κ. ΜΙΧΑΛΟ (τον γνωστό οπαδό των ελεύθερων προσφορών, εκπτώσεων όλο το χρόνο), το ΣΕΛΠΕ, το ΣΕΣΜΕ, με τη στήριξη μαζικών μέσων παραπληροφόρησης, της Κυβέρνησης και του «γνωστού, άγνωστου» για τις απόψεις και μεθοδεύσεις του σχετικά με το θέμα Υπουργού Φώλια, πρωτοστατεί για την Κυριακή 28/12/2008 ξέροντας καλά ότι έτσι θεμελιώνει προηγούμενο.



Σκόπιμα δεν αναλωνόμαστε σε κριτική σε Εμπορικούς Συλλόγους π.χ. Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Ιωαννίνων κ.λ.π. γιατί απλά ο στόχος μας αυτή τη στιγμή δεν είναι οι νεοφιλελεύθεροι κλακαδόροι.
Όλους όμως, κλακαδόρους και πρωτεργάτες, τους καλούμε να σταματήσουν να προκαλούν. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή να «ξεσκίζονται» στα φιλικά γι’ αυτούς μέσα παραπλάνησης, ισχυριζόμενοι ότι θα δώσουν στους εργαζόμενους 75% περισσότερο ημερομίσθιο συν 1 ρεπό.
Ποιοι; Ποιοι τολμάνε να μιλάνε; Αυτοί που όποτε υπάρχει απεργία των εργαζομένων τους απειλούν σε απόλυση αν απεργήσουν.
Αυτοί που και αυτό έκαναν και στις 21/10/2008 μέρα πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων. Αυτοί που την επόμενη στις 22/12/2008 μέρα πανελλαδικής απεργίας των Εμπόρων έκαναν τάχατες ωριαία στάση εργασίας αλλά έχοντας υποχρεώσει τους εργαζομένους να είναι κανονικά από το πρωί στα μαγαζιά.
Αυτοί που σουλατσάρουν σε ραδιόφωνα και κανάλια σαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργάνων καταγγέλλοντας τους συνδικαλιστές.
Είναι σαφές ότι όλοι αυτοί πρέπει να «κρύβουν μέσα τους πολύ λίπος χρήσιμο για την εξουσία».
Προσοχή όμως στο σημείο αυτό δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν ότι πέρα από τις ζημιές επιστρατεύουν σαν επιχείρημα για το άνοιγμα της Κυριακής και την οικονομική κρίση.
Δεν το κάνουν τυχαία αυτό ούτε ο Φώλιας, ούτε ο Μίχαλος, ούτε η Αθήνα, ούτε οι κλακαδόροι τους στους Εμπορικούς Συλλόγους, ούτε τα προβοκατόρικα μέσα παραπλάνησης που ο Γκεμπελισμός τους έχει ξεπεράσει τα όρια.
Επικαλούνται τη κρίση σήμερα για να την επαναφέρουν το νέο χρόνο, χρησιμοποιώντας τη σαν επιχείρημα για τη λειτουργία των καταστημάτων και Κυριακές.
Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί Συνέμποροι.
Το τσουνάμι της απελευθέρωσης (ωραρίου, προσφορών, εκπτώσεων, προωθητικών ενεργειών κ.λ.π.) που προκαλούν με στόχο να μας αφανίσουν, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με έναν τρόπο: με την ύπαρξη μαζικών και αγωνιστικών Συλλόγων. Η ύπαρξη όμως τέτοιων Συλλόγων προϋποθέτει και απαιτεί ενεργή παρουσία και συμμετοχή όλων στη ζωή και τη δράση του Συλλόγου, στήριξη αλλά και έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου κάθε Συλλόγου.
Προϋποθέτει και απαιτεί ανατροπή συσχετισμών στις Ομοσπονδίες και την ΕΣΕΕ και αυτό προϋποθέτει και απαιτεί ανατροπή εκείνων των Διοικητικών Συμβουλίων στους Συλλόγους που θεωρούν ότι προορισμός τους είναι: οι εκδηλώσεις, το κόψιμο της πίτας και το εμπόριο προγραμμάτων.
Η πρόθεσή τους να κάνουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα συνδικαλιστικό Βατοπαίδι πρέπει να αποτραπεί.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: