«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
***
Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, σήμερα από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, ήταν κλειστή από τους αγρότες η εθνική οδός στα Τέμπη.
Οι αγρότες ζητούν επίμονα συνάντηση, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλ. Κοντό προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους.
Στις 16 Γενάρη, αποφάσισαν, να συνεχίσουν συντονισμένα τις κινητοποιήσεις τους, αποφασιστικά και πιο δυναμικά, σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Και μια ανακοίνωση για τα δικαιώματα των παραγωγών:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 12.12.2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός ανακοινώνει ότι πιστώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, οι λογαριασμοί 127.000 δικαιούχων παραγωγών των νέων δικαιωμάτων οπωροκηπευτικών όπως επίσης και των τευτλοπαραγωγών με το ποσό των 360 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό της εφ’ άπαξ καταβολής Ενιαίας Ενίσχυσης στους Έλληνες αγρότες υπερβαίνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, συνιστώντας την μεγαλύτερη και ταχύτερη πληρωμή από την έναρξη της καταβολής των Κοινοτικών Ενισχύσεων.
Ο Υπουργός, κ. Κοντός σε δήλωσή του επισημαίνει ότι: «Το ποσό αυτό προστίθεται στα χρήματα, ύψους 1,76 δις. ευρώ που καταβλήθηκαν πριν μία εβδομάδα στους δικαιούχους ενιαίας ενίσχυσης. Είναι το μεγαλύτερο ποσό που πληρώθηκε στην Ελλάδα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, βάζοντας πλέον τάξη στο σύστημα πληρωμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: