«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ



Σ’ όσα δεν απάντησε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, από τις Βρυξέλλες, θα έχει την ευκαιρία να το κάνει την Τρίτη, στη συνεδρίαση της ΚΟ της Ν. Δημοκρατίας
Συγκεκριμένα, φλέγοντα και επίκαιρα θέματα θα είναι: Τα επεισόδια μετά την δολοφονία του μαθητή Α. Γρηγορόπουλου. Το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Το άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ, που διαφαίνεται από τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης.
Την υπόθεση Βατοπαιδίου, έχοντας γνώση του πορίσματος που θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα.

Αλλαγή επειγόντως, χρειάζεται η χώρα, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο εθνικό συμβούλιο του κόμματος. Η κυβέρνηση είπε, βρίσκεται σε πολιτική παρακμή και οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες.
Για το βατοπαίδι συμπλήρωσε, πως η κυβέρνηση επιθυμεί να αναλάβει μια απλή πολιτική ευθύνη. Για το ΠΑΣΟΚ πολιτική ευθύνη σημαίνει, σύσταση της προανακριτικής επιτροπής και παραίτηση της Ν. Δημοκρατίας.
Είμαστε εδώ, είπε ο αρχηγός της αξ. αντιπολίτευσης, να φέρουμε βαθύτερες αλλαγές στην κοινωνία και να τελειώνουμε με το άδικο σύστημα που παράγει τις κρίσεις.
Αίσθηση έκανε η ομιλία του νεώτερου σύνεδρου, του μαθητή Γ. Μενεκίδη, στην έναρξη της συνεδρίασης, μετά τη σιγή του ενός λεπτού που κρατήθηκε για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Α. Γρηγορόπουλου.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ, ΝΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!!!
Τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, για το 18ο συνέδριο του κόμματος, στους εργάτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αχτίδας κατασκευών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
Ακόμα είπε και σήμερα παραμένουμε υποστηριχτές, της συγκεκριμένης σοσιαλιστικής οικοδόμησης και της αναντικατάστατης προσφοράς του σοσιαλιστικού συστήματος, στους λαούς γενικώς.
Το σίγουρο είναι, συνέχισε η Α. Παπαρήγα, ότι η νεολαία και τα πιο μικρά παιδιά, οι μαθητές, δεν είναι αυτό που πάνε να πλασάρουν. Μπορεί να το βλέπεις λίγο αδιάφορο, στην πραγματικότητα όμως, κι αυτό πάντα το είχε ο νέος, είναι και μες στη φύση του νέου, το ξέσπασμα. Ακόμα περισσότερο, όλη μέρα είναι σχολείο - φροντιστήριο, του 'χει βγει η ψυχή. Δεν παίζουν τα παιδιά, είναι φοβερό. Να πηγαίνουν και γαλλικά και αγγλικά μερικοί. Ασε οι γονείς σ' αυτό το θέμα, να δώσω περισσότερα στο παιδί μου... μα αφού τα παιδιά δε ζουν, δεν ξεσπάνε, έχουν γίνει μηχανάκια με την αβεβαιότητα.
Βεβαίως, είναι πιο πολιτικοποιημένα, ακόμα και όταν κάθονται ώρες στο ίντερνετ μαθαίνουν νέες πληροφορίες. Ασχολούνται με περισσότερα πράγματα. Και από αυτήν την άποψη βεβαίως υπάρχει το εκρηκτικό και το θετικό στοιχείο στη νεολαία. Και οπωσδήποτε πολλές φορές όχι μόνο στους νέους και στους μεγάλους, αρκεί ένα γεγονός και σωστά δημιουργήθηκε αυτή η έκρηξη για τον 15χρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: