«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ POS - ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1911

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 8-ΑΓΡΙΝΙΟ Τ.Κ. 30132

ΤΗΛ.- FAX:  2641057390

E-mail: empsilo@otenet.gr

ΑΓΡΙΝΙΟ:24-4-2024

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 18897

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τι Μύκονος, τι Κεράσοβο

Ας υποθέσουμε - για να μην μας λένε γκρινιάρηδες και κακοπροαίρετους - ότι η ιστορία με τα POS, αναβαθμίσεις, συνδέσεις κ.λπ. αποτελεί εκσυγχρονιστικό άλμα, βήμα προόδου, εδραιώνει τη χώρα στο σκληρό πυρήνα των αναπτυγμένων οικονομιών, δίνει σκληρό χτύπημα στη φοροδιαφυγή και όπως ακριβώς ήδη στη Μύκονο, στο Φαληράκι στη Ρόδο και αλλού, έτσι και στη Λεπενού και στο Κεράσοβο δεν θα μπορεί ο μπακάλης του χωριού των 50 κατοίκων να φοροκλέπτει και να φοροδιαφεύγει κ.λπ.

Ας υποθέσουμε επίσης ότι ο Υπουργός έχει δίκιο. Όλα είναι σωστά στο σύστημα, οι πάροχοι ανταποκρίνονται άμεσα και λύνουν αστραπιαία κάθε πρόβλημα και κατά συνέπεια όποιος δεν έχει τακτοποιηθεί είναι ο μπαταχτσής που δεν θέλει, και φυσικά πρέπει να ναι βαρύς ο πέλεκυς του οικονομικού προστίμου.

Ας υποθέσουμε τέλος ότι όσοι επικαλούνται προβλήματα, ανέφικτο ημερομηνιών κ.λπ., λένε ψέματα και το κάνουν με μικροκομματικά κίνητρα για να πλήξουν την εικόνα της Κυβέρνησης.

Λοιπόν ας σοβαρευτούμε.

Καταγγέλλουμε και εγκαλούμε την Κυβέρνηση όχι για άγνοια αλλά για πρόθεση.

Γνωρίζει τα προβλήματα και το χρονικά ανέφικτο αλλά απειλεί, εκβιάζει και εργαλειοποιεί το θέμα για να μπορέσει, όταν το αποφασίσει, με διοικητικά μέτρα να κλείσει όσα μικρομάγαζα εμποδίζουν την καθολική κυριαρχία των ομίλων στην αγορά και την κατανάλωση.

Δεν την προσκαλούμε, την προκαλούμε να στείλει τα πιο πιστά κομματικά της λυκόσκυλα, υπηρεσίες και παράγοντες, ειδικούς τεχνοκράτες κ.α. και παρέα να επισκεφτούμε επιχειρήσεις και περιοχές για να φανεί:

ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια

ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης

 

Επίσης, προς τους «ανεξάρτητους» κυβερνητικούς συνδικαλιστές σε συλλόγους, ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες και επιμελητήρια θιασώτες του διαλόγου και του ήπιου κλίματος,

Ε! το τερματίσατε με τις συνέργειές σας

Τέλος προς όσους ασκούν δραστηριότητα σαν υπηρέτες της αλήθειας σε Μ.Μ.Ε.:

Ισχύει η πρόσκληση παρέα να επισκεφτούμε και το ρεπορτάζ δικό σας.

 

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Ε.Σ.Α.