«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Ε.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ                            Αγρίνιο 3/4/2024

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου-Χάρτου Φωτόπουλο Θανάση. Ο συνάδελφος συμμετείχε ως όφειλε στον μεγάλο 10ημερο απεργιακό αγώνα το 2019, στο εργοστάσιο των «Αφοί Βλαχου» για την επαναπροσληψη του  Μεντη Μάη, εργαζόμενου της επιχείρησης και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής.

Σε μια πρωτοφανή απόφαση καταδίκασε τον συνάδελφο σε 10 μήνες φυλακή γιατί έκανε αυτό που ήταν υποχρεωμένος να πράξει, να...

βρεθεί δίπλα στους συναδέλφους του και να υλοποιήσουν τις Συλλογικές τους αποφάσεις.  Δίκασε την απεργία και την συνδικαλιστική δράση.

Λειτουργεί σε ένα σύστημα που νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού και οι νόμοι υπηρετούν την κερδοφορία των ομίλων. Γι’ αυτό κυριαρχεί το «πάμε και όπου βγει» γι’ αυτό στους χώρους δουλειάς μετράμε εμείς νεκρούς και χαμένα δικαιώματα και αυτοί κέρδη και ασυλία.

Την Παρασκευή 5 Απρίλη πραγματοποιείται η εξ αναβολής δίκη του Συρίγου Βάλσαμου, γραμματέα της ομοσπονδίας οικοδόμων και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία. Το έγκλημα που διέπραξε είναι ότι συμμετείχε σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019 ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές εργάτες έδωσε τη μάχη για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.

Η κυβέρνηση μαζί με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προσπαθεί να περάσει, εντείνει τον αυταρχισμό, δείχνοντας την αποφασιστικότητα της να προχωρήσει με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική. Τα βάζει με όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα να έχει κανείς μια στέγη χωρίς να χρυσοπληρώνει για τρεις γενιές τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό, να μη δείξουμε καμία ανοχή σε αυτές τις πρακτικές. Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα και σε κάθε αγωνιζόμενο που διώκεται.

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε.

Να μην τολμήσουν ούτε να σκεφτούν ότι μπορεί να περάσει μια τέτοια βρώμικη μεθόδευση. Οι διώξεις δεν μπορούν ούτε να τρομάξουν ούτε να βάλουν στο γύψο το κίνημα.

Καλούμε τα συνδικάτα να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους στους χώρους δουλειάς, να ενταθεί ο αγώνας για συλλογικές συμβάσεις, για αυξήσεις στους μισθούς. Ιδιαίτερα μπροστά στην απεργία της 17 Απρίλη και την πρωτομαγιά. Αγώνας να γίνει νόμος το δίκιο μας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει

με τη μαζική συμμετοχή και την αλληλεγγύη!

 

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και όσους αγωνίζονται

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού

 

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου